Γάζα: Παραβίαση της εκεχειρίας καταγγέλει το Ισραήλ – Επιβεβαιώνει η Χαμάς


Παραβίαση της εκεχειρίας που είναι σε ισχύ τις τελευταίες ημέρες στη Γάζα καταγγέλλει ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.  

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η ανθρωπιστική παύση παραβιάστηκε «σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας», πληροφορία που επιβεβαίωσε και η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ.

«Την τελευταία ώρα, τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν δίπλα σε στρατεύματα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, παραβιάζοντας την εκεχειρία. Σε μία από τις τοποθεσίες, οι τρομοκράτες άνοιξαν επίσης πυρ εναντίον των στρατευμάτων μας, τα οποία απάντησαν με πυρά», σημειώνει ο στρατός τους Ισραήλ και συνεχίζει:

«Ορισμένοι στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια των περιστατικών. Και στα δύο περιστατικά, τα στρατεύματα βρίσκονταν σε θέσεις που προβλέπονται από το πλαίσιο της επιχειρησιακής παύσης».

Η Χαμάς επιβεβαιώνει την παραβίαση

Από την πλευρά της η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι υπήρξε παραβίαση της εκεχειρίας τονίζοντας, ωστόσο, ότι «όσο ο εχθρός παραμένει προσηλωμένος στην κατάπαυση του πυρός, παραμένουμε και εμείς προσηλωμένοι σε αυτήν».

«Σήμερα, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, υπήρξαν αψιμαχίες στο πεδίο της μάχης λόγω μιας ξεκάθαρης παραβίασης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός από τον εχθρό. Οι μαχητές μας αντιμετώπισαν αυτή την παραβίαση. Καλούμε τους διαμεσολαβητές να πιέσουν την κατοχική δύναμη να τηρήσει όλους τους όρους της κατάπαυσης του πυρός στην ξηρά και στον αέρα», τονίζεται σε ανακοίνωση.

Source link