Ήπειρος: Εντοπίστηκε και συνελήφθη αφού είχε παραλάβει χρήματα και τιμαλφή  από ηλικιωμένο

Ακόμη μία σύλληψη πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για υποθέσεις τηλεφωνικών απατών. 

Ειδικότερα, στην προκείμενη περίπτωση συνελήφθη αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατά συναυτουργία, τελεσθείσα και σε απόπειρα. 

Πιο αναλυτικά, έπειτα από πλήθος καταγγελιών, ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, ότι είχαν δεχθεί κλήσεις στο σταθερό τους τηλέφωνο από αγνώστους, οι οποίοι παρίσταναν, κατά περίπτωση, τον αστυνομικό ή τον γιατρό, ζητώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά, με το γνωστό πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο είτε είχε προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, ώστε να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες, είτε είχε πέσει θύμα τροχαίου και απαιτούνταν χρήματα για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. 

Επιπλέον, σύμφωνα με το περιεχόμενο των καταγγελιών, τουλάχιστον δύο γυναίκες προσποιούνταν ότι είναι το εν λόγω συγγενικό πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια, προκειμένου να γίνει το αφήγημά τους ακόμη πιο πειστικό. 

Κατόπιν των ανωτέρω, συγκροτήθηκαν ειδικές αστυνομικές ομάδες για τη συλλογή πληροφοριών και τον εντοπισμό ατόμων που θα παραλάμβαναν τα χρήματα από άτομα που τυχόν είχαν πειστεί.

Αποτέλεσμα των αστυνομικών ενεργειών ήταν να εντοπιστεί επί της Εγνατίας Οδού (ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη) ταξί, εντός του οποίου επέβαινε ως επιβάτης ο αλλοδαπός. 

Κατά τον έλεγχο που επακολούθησε, βρέθηκε στην κατοχή του ένα πουγκί που περιείχε χρηματικό ποσό 1030 ευρώ και χρυσαφικά. 

Όπως διακριβώθηκε, ο αλλοδαπός, έχοντας το ρόλο «εισπράκτορα» στην οργάνωση, είχε παραλάβει τα παραπάνω από υπερήλικα στα Ιωάννινα, κατόπιν καθοδήγησής του από τους συνεργούς του, οι οποίοι είχαν πείσει με το προαναφερόμενο τέχνασμα τον υπερήλικα να τα παραδώσει. 

Το χρηματικό ποσό και τα χρυσαφικά, συνολικής αξίας περίπου 10.000 ευρώ, αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη, ενώ, όπως προέκυψε, τα μέλη της οργάνωσης είχαν αποπειραθεί με τον ίδιο τρόπο να αποσπάσουν χρήματα σε δύο περιπτώσεις, ζητώντας, κατά περίπτωση, χρηματικά ποσά ύψους 65.000 και 150.000 ευρώ, αντίστοιχα.   

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ανακάλυψη της ταυτότητας των υπολοίπων μελών της οργάνωσης συνεχίζεται.