Ήπειρος: Η Λαϊκή Συσπείρωση για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας

Η ΛΑ.ΣΥ. από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι ο στρατηγικός άξονας προτεραιότητας για την «ψηφιακή μετάβαση» της ΕΕ, του Ταμείου Ανάκαμψης, της κυβέρνησης και των περιφερειακών αστικών παρατάξεων, υλοποιείται αποκλειστικά προς όφελος των κερδών των μεγάλων εταιριών. Η ανάπτυξη που φέρνει η «ψηφιακή μετάβαση» δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην κάλυψη των τεράστιων ακάλυπτων καθημερινών αναγκών του Ηπειρωτικού λαού. Η ΛΑ.ΣΥ. από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε ότι η δημιουργία του Πάρκου Τεχνολογίας, στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής,  αφορούσε «μια πίτα από την οποία ο λαός δεν θα φάει, οπότε αδιάφορο είναι κι αν καεί». Σήμερα το κακοπαιγμένο σήριαλ του Πάρκου, καταλήγει σε παραχώρηση δημόσιας γης σε ιδιώτη.

 Η προσκόλληση της περιφερειακής αρχής και σύσσωμης της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο στην προσέλκυση και εξυπηρέτηση πάση θυσίας των εταιριών υψηλής τεχνολογίας με τυράκι  ότι «η ανάπτυξη αυτή, μεγαλώνει την πίτα και από το μεγάλωμα της πίτας θα καλυφθούνε οι λαϊκές ανάγκες σε Υγεία, Παιδεία, αντιπλημμυρική προστασία, φθηνά προϊόντα κατανάλωσης» αποδεικνύεται ότι έχει μόνο φάκα για τον Ηπειρωτικό λαό. Διότι σε περίοδο μεγάλων ρυθμών καπιταλιστικής ανάπτυξης, κατάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, τεράστιων κερδών και υπερπλεονασμάτων, όλες οι ζωτικές ανάγκες του λαού βρίσκονται ακάλυπτες και χειροτερεύει η δυνατότητα κάλυψής τους. Με τους αγρότες σε αγώνα επιβίωσης, τους φοιτητές σε αγώνα για να μην ξεφτιλιστούν τα πτυχία τους, τις λαϊκές οικογένειες να διαλέγουν αν θα φάνε ποιοτικά ή αν θα ζεσταθούνε και τώρα με τα απογευματινά χειρουργεία τους δίνεται η «ευκαιρία» να διαλέξουν εάν θα πουλήσουν έναν νεφρό (αφού έχουν 2) για να χειρουργήσουν την καρδιά τους.

Άλλωστε η μεγάλη εταιρία, συνομιλητής του κ. Καχριμάνη, η P&I, έδειξε ότι με την υπερκερδοφορία της, δεν έχει απαραίτητα ανάγκη σε όλα, το «πολιτικό υπηρετικό προσωπικό» στην Περιφέρεια Ηπείρου και έλυσε μόνη της το πρόβλημα στέγασής της. Τα λαϊκά προβλήματα όμως, λόγω αυτής της πολιτικής και αυτού του δρόμου ανάπτυξης, μένουν άλυτα και διογκώνονται. Άλλωστε το «δίδυμο αδερφάκι» της ψηφιακής μετάβασης, η πράσινη μετάβαση έδειξε το φιλολαϊκό της πρόσωπο: μας βούλιαξε στην ενεργειακή φτώχεια και τίποτα άλλο

Είναι χαρακτηριστική του κοινού πολιτικού άγχους με τον κ Καχριμάνη,  η ακαριαία αντίδραση των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΦΩτος, αντίδραση «χαλίφη που θέλει μόνο να πάρει τη θέση του χαλίφη», όταν οι ίδιες παρατάξεις δεν έχουν πει μισή κουβέντα για την απένταξη του ΤΕΠ ΠΓΝΙ και για την άρνηση του κ. Καχριμάνη να  βοηθήσει στην χρηματοδότησή του και δεν σήκωσαν τέτοιο κουρνιαχτό για να στηρίξουν την πρόταση της ΛΑ.ΣΥ. για χτίσιμο φοιτητικών εστιών αντί του Πάρκου Τεχνολογίας . Τώρα μάλιστα οι παρατάξεις αυτές σκίζουν τα ιμάτιά τους ότι εάν ήταν αυτές στη θέση της περιφερειακής αρχής η Ήπειρος θα κατέγραφε ταχα χρυσές σελίδες ανάπτυξης  για όλους. Διαφωνούν μόνο στον τρόπο. ΌΧΙ στον στόχο.

Η περιφερειακή αρχή Καχριμάνη αποδεικνύει και κάτι ακόμα πέραν της αντιλαϊκής της κατεύθυνσης, μετά από αυτήν την εξέλιξη:  Ότι αποτελεί μετριότατο διαχειριστή της πολιτικής που της ανέθεσαν κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι. Αυτό πρέπει να δώσει κουράγιο σε όσους έχουν καταλάβει ότι πάνε τις ζωές μας στα βράχια. Ούτε τόσο ικανοί είναι, ούτε ανίκητοι είναι. Τώρα είναι η ώρα να γιγαντωθεί το ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της κοινής πολιτικής, περιφερειακής αρχής και υποψήφιων «χαλίφηδων» στο Π.Σ.. Τώρα είναι η ώρα να φουσκώσει το ποτάμι της συνειδητής, οργανωμένης οργής στο δρόμο του αγώνα ανατροπής αυτής της αντιλαϊκής στρατηγικής. Οι κομμουνιστές και εντός του Π.Σ. είναι εδώ για να φωτίζουν αυτόν τον δρόμο στην Ήπειρο.

Οι τεράστιες δυνατότητες της εποχής, δεν μπορούν να συναντηθούν με τις διευρυμένες ανάγκες του λαού διότι υπάρχει ένα εμπόδιο.Τα κέρδη των ομίλων, που προκαλούν μέχρι και εγκλήματα σαν αυτό των Τεμπών . Ή τα κέρδη θα υπηρετήσεις ή τις ζωές προστατεύσεις και θα στηρίξεις. Όλοι στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου.