Ήπειρος: Κοιλάδα Αχελώου. Ο παράδεισος του Εναλλακτικού Τουρισμού

Σε εναλλακτικό τουριστικό προορισμό καταβάλλουν προσπάθειες να καταστήσουν την Κοιλάδα του Αχελώου οι νέοι της περιοχής.

Έναν προορισμό εκεί που οι ομορφιές της φύσης έχουν μεγαλουργήσει και συναντούν τον πολιτισμό και την παράδοση. Με δράσεις και παρεμβάσεις που αναδεικνύουν τα όμορφα τοπία, την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου  προσπαθούν να προσελκύσουν επισκέπτες κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου βοηθώντας έτσι στην ήπια ανάπτυξη της περιοχής με σεβασμό όμως στο περιβάλλον. 

Η Κοιλάδα του Αχελώου είναι ένας ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός που θα ενθουσιάσει και τους πιο απαιτητικούς με τις επιλογές που προσφέρει αρκεί να τον επισκεφθούμε. Ενδείκνυται για κάθε είδους ορεινή δραστηριότητα όπως ορειβασία, αναρρίχηση, ορεινή ποδηλασία, κολύμπι στο ποτάμι, ράφτινκ, αλεξίπτωτο πλαγιάς και πολλές ακόμη. Η χαμηλή φωτορύπανση και η καθαρή φύση επίσης προκαλούν τους λάτρες της αστροφυσικής επιστήμης, ερασιτέχνες κι επαγγελματίες φωτογράφους να επισκεφτούν σημεία της Κοιλάδας του Αχελώου και να καταγράψουν μοναδικές εικόνες και βίντεο από τον έναστρο φωτεινό ουρανό. Τα ντόπια γαλακτοκομικά προϊόντα, τα κρεατικά και το τσίπουρο της περιοχής είναι γνωστά σ’ όσους αγαπούν το καλό χωριάτικο και σπιτικό φαγητό μετατρέποντας τη διαμονή σε παραδοσιακή φιλοξενία που μένει αξέχαστη στους επισκέπτες.

Η διάσχιση κορυφογραμμών, οι πορείες στα φαράγγια και τα  ελατοδάση καθώς και η επίσκεψη στις οργανωμένες πίστες αναρρίχησης και αλεξίπτωτου πλαγιάς συνδυάζουν τον εναλλακτικό τουρισμό υψηλής αισθητικής με την υπέροχη φύση.