Ήπειρος: ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΟΥΤΕ βήμα πίσω! Θα αρκούσαν αυτές οι τρεις λέξεις για να καταστεί σαφής η θέση της εφημερίδας μας σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις σχετικώς με τις δραστηριότητες των πολιτικών, των δημοσίων εν γένει προσώπων. Όλα στο φως! Αυτό επιτάσσουν οι δημοκρατικοί κανόνες και η γενική περί Δικαίου αντίληψη. Αυτό ισχύει ασφαλώς και για τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Αλέξ. Καχριμάνη, που δυστυχώς αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δε δέχεται, δεν αντέχει την κριτική, αλλά θέλει να δρα κατά τρόπο ανεξέλεγκτο, έχοντας και μια περίεργη αντίληψη για την άσκηση των καθηκόντων του. Περίπου ως να είναι ιδιοκτησία του η Περιφέρεια και η Ήπειρος! Ως να μην υπάρχει τίποτε και κανείς άλλος εκτός από αυτόν!

ΣΕ αυτή τη νοσηρή αντίληψη αντιτίθεται ο «Τύπος Ηπείρου» και αυτή πολεμά με όλες του τις δυνάμεις. Πανικοβλήθηκε ο Περιφερειάρχης και κατέθεσε αγωγές κατά της εφημερίδας και του ειδικού συνεργάτη της Κώστα Καλτσή, για ένα ρεπορτάζ του περασμένου Δεκεμβρίου (!) που αφορούσε τις μπίζνες του γιού του, άλλων συγγενών του και φίλων του, με τα συσσίτια σε αλλοδαπούς και άλλες ευπαθείς ομάδες. Ούτε μια υπερβολή, όλα γεγονότα, αλλά ο Περιφερειάρχης πιστεύει ότι κανείς δεν επιτρέπεται να ασχολείται με τις οικογενειακές του κι όχι μόνο επιχειρήσεις, ούτε και με τα πεπραγμένα του γενικότερα στην Περιφέρεια. Που τα περισσότερα δεν έχουν καμιά σχέση με τη νομιμότητα!

ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ πολιτικά ο κ.Καχριμάνης, που είχε συνηθίσει να λύνει και να δένει και σε προφανή αδυναμία να αντικρούσει με επιχειρήματα τι μπαράζ των αποκαλύψεων που τον κατεδαφίζουν, προσέφυγε στη βοήθεια της Δικαιοσύνης με αγωγές. Δικαίωμά του, αλλά και δικαίωμα του Τύπου να αποκαλύπτει για να πληροφορούνται οι πολίτες τι κάνουν οι «άρχοντες του» και να ασκεί κριτική. Το τι θα γράφει και πως, ουδείς άλλος μπορεί να του υποδείξει ή μη μόνο η συναίσθηση του χρέους έναντι τους και με βάση τα οριζόμενα από τους νόμους. Τα δήθεν μαθήματα δεοντολογίας και δημοκρατίας από εκείνον που εξευτελίζει συνεχώς τις έννοιες, επιστρέφονται στον αποστολέα τους και στον εμπνευστή τους, που τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο γκρεμό.

ΟΜΩΣ, δεν είναι μόνο ο Περιφερειάρχης που διακατέχεται από το Λουδοβίκειο σύνδρομο, δηλαδή … «το κράτος είμαι εγώ», αλλά και πολλοί άλλοι. Απέναντί τους εμείς και η πλειοψηφία των πολιτών, που πλέον έχουν απηυδήσει από τέτοιες συμπεριφορές που τους προσβάλλουν. Από τη μια πλευρά εκείνοι που επιπροσθέτως αυξάνουν την περιουσία τους και από την άλλη εμείς κι όλοι οι «άλλοι», που πασχίζουν με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν- και που συχνά δεν τα καταφέρνουν. Είναι ισχυροί, θα μας πείτε. Δε μας ενδιαφέρει, δεν τους φοβόμαστε, είμαστε πολλοί πια! Συνεχίζουμε λοιπόν! Μέχρι που να δει ο τόπος μας μια άσπρη ημέρα. Δεν μπορεί εσαεί να κατέχει τα πρωτεία στην υπανάπτυξη και τη φτώχεια. Ανατροπή, λοιπόν, εδώ και τώρα…