Ήπειρος: Ο Καχριμάνης «αγοράζει» υποψηφίους και τους προικίζει!

Ήπειρος

Απλήρωτοι  προμηθευτές και εργολάβοι τον ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ για τα χρήματά τους 

Ασύδοτος κατασπαταλά το  Δημόσιο χρήμα των Ηπειρωτών για το δικό του πολιτικό  όφελος 

Αν δε σας αρέσει η λέξη σκάνδαλο, πως θα το χαρακτηρίζατε εσείς; Λέμε για τις απευθείας αναθέσεις με την υπογραφή του Περιφερειάρχη κ.Αλέξ. Καχριμάνη σε υποψηφίους με την παράταξή του και προσλήψεις, για να δικαιούται κάθε πολίτης να ομιλεί για απίστευτη φαυλότητα και εξαγορά συνειδήσεων!

Τα γνωρίζουν όλοι αλλά περιέργως σιωπούν με εξαίρεση ένα δηλητηριώδες σχόλιο του κ.Στέφανου Καραμούτσιου, με τη φωτ. του υποψηφίου της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης» κ.Πέτρου Μπούγια, να κρατά σε περιφορά την εικόνα της Θεοτόκου τον Δεκαπενταύγουστο, την … «Παναγία Καχριμανιώτισσα την Αναθέτουσα», όπως ευστόχως έγραφε!

Μας προκάλεσε όμως και η άποψη που εξέφρασε πριν από καιρό, ο επικεφαλής της παράταξης «Φως» κ. Λάμπρος Γεωργόπουλος, με ανάρτησή του στη σελίδα του στο fb, ότι … «είναι περίεργο που νέοι και  καλλιεργημένοι άνθρωποι στην Αρτα, συμπαρατάσσονται με τον κ.Καχριμάνη».

Σημείωνε δε πως ρίχνοντας μια ματιά στη «διαύγεια» κατάλαβε τι συμβαίνει. Εννοούσε ότι τους «φλόμωνε» στις απευθείας αναθέσεις, αλλά δεν το είπε ευθέως.

Γιατί όμως δεν κοιτάζει τι γίνεται και στα Γιάννινα; Όχι μόνο αυτός, όλοι και κυρίως οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κκ.Στέφος και Ζούμπας;

Οπως πχ (δεν είναι θέμα προσώπου, μιά χαρά είναι, αλλά…) τι συνέβη με τον τοπογράφο- μηχανικό κ.Πέτρο Μπούγια.

Σίγουρα δεν είναι ο μόνος, θα δείτε κι αλλά ενδιαφέροντα στη συνέχεια του ρεπορτάζ.

Στον κ.Μπούγια, λοιπόν, ο κ.Καχριμάνης σε τρεις μήνες έκανε δυό απευθείας αναθέσεις των 24.800 ευρώ!

Η μία τον Δεκέμβριο του 2022 που αφορούσε την «παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για τη σύνταξη μελέτης οδοποιίας συνδετήριας οδού Λιγοψάς με την επαρχιακή οδό Βελλάς- Ζίτσας».

Η άλλη έγινε στις 20 Μαρτίου 2023 για την «παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για τη σύνταξη μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του κτηματολογίου για την κατασκευή οδικού έργου σύνδεσης οικισμών του Πωγωνίου».

Ομολογουμένως ευρηματικοί οι χαρακτηρισμοί των αναθέσεων για να στηρίξει τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλό του, αλλά το λογικό είναι να βρει κάποιον τρόπο ο Περιφερειάρχης να κάνει απευθείας αναθέσεις και στους άλλους υποψηφίους της παράταξής του.

Κρίμα είναι, έχουν κι αυτοί έξοδα για την προεκλογική εκστρατεία τους…

Ξέρετε, στην προκειμένη περίπτωση κάνει εντύπωση αυτό που λέμε …πριν και μετά. Δηλαδή ανάθεση τον Δεκέμβριο και νέα τον Μάρτιο, μετά την οριστικοποίηση της συνεργασίας τους! Έτσι για επισφράγιση…

Με το δίκιο του λοιπόν ο κ.Μπούγιας έγραφε στη σελίδα του στο fb ότι «…ο κ.Καχριμάνης είναι ένας στο είδος του…»!

Πράγματι είναι· στη φαυλότητα.

Να κηρυχθεί λοιπόν είδος εν ανεπαρκεία, μήπως και «χάσει η Βενετιά βελόνι»…

Έχει ακούσει όμως ο Περιφερειάρχης κάτι σχετικό με το …ηθικό και δίκαιο ή αυτά είναι ψιλά γράμματα για αυτόν;

Είναι άραγε ηθικό και δίκαιο να χρησιμοποιεί το δημόσιο χρήμα για να επιτύχει τους πολιτικούς του στόχους;

Ίσως πει ότι τα έργα ήταν αναγκαία να γίνουν,  αλλά γιατί έπρεπε να επιλέξει τον υποψήφιο της παράταξής του και συνεργάτη του; Κι αυτός ο συνεργάτης του νομιμοποιείται να είναι υποψήφιος;

Η (Μελέτη) Ελένη Θάνου και η πανδημία κορωνοιού

Να συνεχίσουμε όμως.

Το κέντρο μάθησης- ξένων γλωσσών «Μελέτη Ελένη Θάνου ΕΕ», οι Γιαννιώτες σίγουρα το γνωρίζουν.

Η κ.Θάνου είναι υποψήφια της παράταξης του απερχόμενου Περιφερειάρχη, του οποίου τα

 εγγόνια του ήταν μαθητές της.

Και λέμε «ήταν», διότι από τον Ιούνιο η κ.Θάνου μεταβίβασε την ιδιοκτησία σε άλλον, προφανώς επειδή είναι υποψήφια.

Ισως αναρωτηθείτε ποιό είναι το πρόβλημα.

Είναι ότι η κ.Θάνου (η οποία σημειωτέον υπήρξε  και συνιδιοκτήτρια εταιρείας με τον κ.Ηρακλή Σιαράβα, γιό του Αντιπεριφερειάρχη κ.Κων.Σιαράβα και η οποία εταιρεία διαγράφηκε από το μητρώο του ΓΕΜΗ πριν δύο περίπου χρόνια ), χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια (με την υπογραφή Καχριμάνη) – με 24.610 ευρώ κατά το 2020.

Ο λόγος; Τηλεκπαίδευση, διάρκειας επτά ωρών, τουριστικών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοιού, ήτοι τρεισήμισι χιλιάδες ευρώ την ώρα!

Δηλαδή για τα … μέτρα προφύλαξης, το πλύσιμο των χεριών, χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, το νερό, τα τρόφιμα κλπ που μας έλεγαν από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα συνεχώς οι ειδικοί επιστήμονες!

Άντε, ας πούμε σοβαρό το αντικείμενο της ανάθεσης λόγω «κατεπείγουσας ανάγκης», αλλά ποιά σχέση έχει η κ.Θάνου με τις επιστήμες κατά της πανδημίας του κορωνοιού, για να εκπαιδεύσει τους τουριστικούς πράκτορες και επιχειρηματίες και μάλιστα ανέξοδα από το διαδίκτυο;

Σε ποιά κριτική και ανάλυση να αντέξει αυτή η άκρως προκλητική απόφαση του Περιφερειάρχη; Και γιατί μετά από αυτό να μην συμπορευτεί η κ.Θάνου, μέχρι και να κάνει  … κωλοτούμπες, αφού το 2020 όταν όλα είχαν παραλύσει, εκείνη εισέπραττε 24.610 ευρώπουλα;

Η Μαργαρίτα Γκογκάκη

Εξηγήσεις, όμως, απαιτούνται και για την υποψηφιότητα της ψυχοπαιδαγωγού κ.Μαργαρίτας Γκογκάκη.

Η εκ Καλαρρυτών ορμώμενη ψυχοπαιδαγωγός, εργάζονταν στο κέντρο «Ελένη Γύρα» στη Ζίτσα, από όπου απομακρύνθηκε.

Την προσέλαβε ο κ.Καχριμάνης, δεδομένου ότι ήταν υποψήφιά του στις εκλογές του 2019, ανταμείβοντας την αφοσίωσή της.

Από το 2020 μέχρι το 2022 ανανεώθηκε τέσσερις φορές η σύμβασή της με την Περιφέρεια Ηπείρου, «για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω της πανδημίας του κορωνοιού», μαζί με άλλα τρία άτομα επιλογής του Περιφερειάρχη!

Με τη λήξη της σύμβασής της την προσέλαβε ως …επιστημονικό συνεργάτη, τοποθετώντας την στο γραφείο του μέχρι πρότινος Αντιπεριφερειάρχη κ.Οδυσσέα Πότση- του με «πιστοποιητικό» ..τυφλού και …δύσκαμπτου, καταγγελθέντος για σεξουαλική παρενόχληση υπαλλήλου του ιατρείου του.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι είδους υπηρεσίες προσέφερε η κ.Γκογκάκη κι αν στην Περιφέρεια χρειάζονταν …ψυχοπαιδαγωγό ή ο κ.Πότσης, αλλά σίγουρα η αμφισβητούμενης νομιμότητας υποψηφιότητά της, μοιάζει με εξαγορά υπηρεσιών.

Μένει να μάθουμε αν είναι νόμιμο να συμμετάσχει στις εκλογές και αν ανανεώθηκε εκ νέου η σύμβασή της ή αποχώρησε με τον κ.Πότση, όπως προβλέπεται.

Ασφαλώς  υπάρχουν κι άλλα τέτοια νοσηρά φαινόμενα με τα οποία θα ασχοληθούμε στο  άμεσο μέλλον και που σίγουρα δεν έχουν να κάνουν με την αξιοσύνη και τα προσόντα των ευνοουμένων, αλλά αποδεικνύουν τη καθόλου ηθική διαχείριση της εξουσίας από τον Περιφερειάρχη.

Και θα μένει πάντα η απορία της «σιωπής των αμνών», των διεκδικητών της ηγεσίας της Περιφέρειας Ηπείρου, κυρίως δε των του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που δε φαίνονται και δεν ακούγονται..

Κώστας Δ. Καλτσής