Ήπειρος: Στους Ασπραγγέλους ο Γ. Αμυράς με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους για την ανίχνευση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων

Ήπειρος, Πολιτική

Σήμερα Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου στις 9.30 το πρωί, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, παρακολούθησε την προσομοίωση Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων από εκπαιδευμένους σκύλους μαζί με τους χειριστές τους, στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου.

Στη 13.00 το μεσημέρι, ο Υφυπουργός συμμετείχε στην Ημερίδα που οργάνωσε ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στη Φρόντζου Πολιτεία με τίτλο «10 χρόνια δράσης των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων για την ανίχνευση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων στην Ελλάδα».

Στην φωτογραφία βλέπετε έναν Βελγικό Ποιμενικό και ένα Μπόρντερ Κόλεϊ, τον Dalton και την Yasmin, που μαζί με τους εκπαιδευμένους χειριστές τους, Γιάννη Βέργο και Αριστοτέλη Ιωαννίδη, ανιχνεύουν δηλητηριασμένα δολώματα, προστατεύοντας τόσο τα άγρια ζώα, όσο και τα κοπάδια των κτηνοτρόφων, καθώς και τα κυνηγόσκυλα.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, ανέφερε: «Αγοράσαμε επτά σκύλους, 5 ποιμενικούς και 2 μπόρντερ κόλεϊ, εκπαιδεύσαμε επτά χειριστές των σκύλων, όλοι τους εργαζόμενοι στις Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και δίνουμε αγώνα για να καταπολεμήσουμε τον πιο ύπουλο εχθρό της βιοποικιλότητας, δηλαδή τα δηλητηριασμένα δολώματα».