Ήπειρος: Το Εξώδικο της δικηγόρου Αθηνών προς τον ”Τύπο Ηπείρου”

Ενώπιον κάθε αρμοδίου Δικαστηρίου και Αρχής

ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Γεωργίας ΤΑΤΑΓΙΑ του Μιχαήλ, δικηγόρου, κατοίκου Αθηνών, οδός Σκουφά αρ. 60 

ΠΡΟΣ 

1.Την κ. Ελένη ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ – ΛΙΓΓΑ, εκδότρια – διευθύντρια της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Τύπος Ηπείρου», κατοίκου Ιωαννίνων, οδός Θ. Πασχίδη αρ. 1, 

2.Την εταιρεία με την επωνυμία «ΤΥΡΟS ΡRΙΝΤ» Ι.Κ.Ε., όπως εκπροσωπείται νόμιμα, με έδρα τα Μάρμαρα Ιωαννίνων και γραφεία επί της οδού Θ. Πασχίδη αρ. 1-Ιωάννινα, ως ιδιοκτήτριας της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Τύπος Ηπείρου». 

Κοινοποίηση προς: 

1) Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα 

2) κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων 

. Από το φύλλο 220 (Σαββατοκύριακο 15-16 Μαΐου 2021) της εφημερίδας «Τύπος Ηπείρου», της οποίας η πρώτη από εσάς είσαστε εκδότρια – διευθύντρια και η δεύτερη ιδιοκτήτρια, στη σελίδα 3 αυτού εγκαινιάσατε στήλη αποκαλούμενη «η θέση μας» που έκτοτε ανυπόγραφα δίνει το στίγμα των απόψεων -την θέση- της εφημερίδας σας. Το πρώτο άρθρο σας ως θέση, υπό τον τίτλο «Όμοιος ομοίω αεί πελάζει» αναφέρεται σε εμένα υπό την ιδιότητα της, με ανάθεση υποθέσεων, νομικής συμβούλου της Περιφέρειας Ηπείρου και στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη. Στο άνω άρθρο σας μεταξύ άλλων, αναφερόμενες σε εμένα, ισχυρίζεσθε: «ΛΕΕΙ κι άλλα πολλά στις εξώδικες διαμαρτυρίες -απειλές της, που δεν έχουμε ούτε χρόνο, ούτε καμία διάθεση να αναμασήσουμε και να δώσουμε απαντήσεις. Δεν αξίζει τον κόπο. Τον κ. Καχριμάνη (που περιήλθε σε δυσχερή έως απελπιστική θέση) υπερασπίζεται, οπότε ισχύει το του Πλάτωνος «όμοιος ομοίω αεί πελάζει»». 

Όλα αυτά σε συνέχεια πρωτοσέλιδων δημοσιευμάτων της εφημερίδας σας, που, σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα, τους τελευταίους μήνες αναφέρονται είτε σε εμένα είτε στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, τον οποίο με σκανδαλώδη τρόπο επιχειρείτε να παρουσιάσετε στο αναγνωστικό κοινό ως ταυτιζόμενο με συμφέροντα και σκάνδαλα. Προκειμένου δε να τον ταυτίσετε με συμφέροντα και σκάνδαλα, έχετε κάνει κυριολεκτικά `τη μέρα μαύρα μεσάνυχτα’, με αήθειες, συκοφαντίες και πλήρη στρέβλωση των γεγονότων, όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω και μπορεί να αποδειχθεί με δημόσια έγγραφα [βλ. ενδεικτικά πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σας (φύλλο 200 Σαββατοκύριακο 12-13-Δεκεμβρίου 2020) με τίτλο «Με τις ευλογίες του Αλ. Καχριμάνη ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΟΥ ΥΙΟΥ με τη σίτιση αλλοδαπών, μαθητών και άλλων ευπαθών ομάδων… ]. 

Και αφού κατά τρόπο ποταπό που δεν συνάδει με τους κανόνες της δημοσιογραφίας ταυτίζετε τον Περιφερειάρχη με συμφέροντα και σκάνδαλα, στη συνέχεια με το άνω άρθρο περνάτε το μήνυμα στο αναγνωστικό κοινό ότι κι εγώ ταυτίζομαι με συμφέροντα και σκάνδαλα, αφού, όπως διατείνεσθε, όμοιος ομοίω αεί πελάζει. Η εξίσωση όμως που επιχειρείτε, βρίσκεται σε κάθε περίπτωση εκτός Συνταγματικής νομιμότητας, καθώς, σύμφωνα με την άποψη που διαχέετε προς το αναγνωστικό κοινό, ως επίσημα μάλιστα θέση της εφημερίδας σας, ο δικηγόρος που υπερασπίζεται λ.χ. έμπορο ναρκωτικών εμπορεύεται και ο ίδιος ναρκωτικά, αφού όμοιος ομοίω αεί πελάζει, κατά την άποψή σας, ο δε δικηγόρος που υπερασπίζεται λ.χ. ειδεχθή εγκληματία εμφορείται και ο ίδιος από τις ίδιες απόψεις, που προφανώς δεν τις έχει εισέτι εκδηλώσει, αφού όμοιος ομοίω αεί πελάζει, κατά την άποψή σας. Αυτές οι εξισώσεις διαχρονικά υπήρξαν επικίνδυνες και έβλαψαν/βλάπτουν σοβαρά τη Δημοκρατία. Μάλιστα προκειμένου να `νομιμοποιήσετε’ προς το αναγνωστικό κοινό τις στρεβλές διαδόσεις σας για τον Περιφερειάρχη που αντανακλούν και στο πρόσωπό μου, δεν διστάσατε να παρερμηνεύσετε την φιλοσοφία του Πλάτωνα, που αποτελεί το υπόβαθρο του δυτικού πολιτισμού, και να την ορίσετε ως πυλώνα θέσεων και απόψεων που βρίσκονται εκτός Συνταγματικού τόξου. 

Ας σημειωθεί ότι αναφορικά με το άνω δημοσίευμα (φύλλο 200), ενώ σας απεστάλη εξώδικο που αποδομούσε έναν προς έναν όλους τους στρεβλωτικούς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς σας, με αναφορές σε δημόσια έγγραφα και δικαστικές αποφάσεις, εσείς όχι μόνο δεν το δημοσιεύσατε, όπως και άλλα, κατά παράβαση συνταγματικής επιταγής (άρθρο 14 παρ. 5 Συντάγματος), αλλά σε επόμενο φύλλο (213 Σαββατοκύριακο 20-21 Μαρτίου 2021) σε άρθρο με τίτλο «Η Τατάγια, ο Καχριμάνης και τα περίεργα εξώδικά τους» διαδίδετε στο αναγνωστικό κοινό πως δήθεν με τα εξώδικα αναγνωρίσαμε τα ρεπορτάζ της εφημερίδας σας! Όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε: «Να είναι καλά πάντως που αναγνώρισαν το αδιάψευστο των στοιχείων του ρεπορτάζ». Ήδη δε στο αμέσως προηγούμενο φύλλο σας, με άρθρο της η πρώτη από εσάς, προϊδεάζατε το αναγνωστικό κοινό ότι δήθεν τα εξώδικα ήταν «Κινήσεις εναντίον του Τύπου, απολύτως προσχηματικές που επιδιώκουν τον εκβιασμό του εκδότη ή του δημοσιογράφου, με την απειλή μεγάλων αποζημιώσεων, ώστε να προσέλθει σε έναν συμβιβασμό, με τον προσπορισμό ενός ποσού ή την πλήρη ανασκευή και ανατροπή των όσων αποκάλυψε η δημοσιογραφική έρευνα!». 

1β. Στο ίδιο άνω άρθρο καταλήγετε ως ακολούθως: «ΑΝ όμως μετά από τόσα σχοινοτενή…. ποιητικά εξώδικα, της έγινε συνήθεια να επικοινωνεί μαζί μας, ας επιλέξει άλλον τρόπο και για να υπερασπιστεί τον υπό κατάρρευση τελούντα Περιφερειάρχη-πελάτη της. Ας γνωρίζουν όλοι ότι θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους πολίτες, παρουσιάζοντας και σχολιάζοντας τα γεγονότα, ο,τιδήποτε αφορά τη ζωή και τη δράση των δημοσίων ανδρών και γυναικών. Κανείς δε θα μας υποδείξει τι θα γράφουμε και με ποιόν τρόπο. Για αυτό τα σαχλά δήθεν μαθήματα δεοντολογίας και δημοσιογραφίας τους, δεν μας ενδιαφέρούν. Διότι αφορούν μια δημοσιογραφία συμβιβασμένη, υποταγμένη, αργυρώνητη, δηλαδή στα μέτρα τους ως εξουσιαστών ή μέρος της. Και να ξέρουν αυτό το σαθρό, φαύλο διαπλεκόμενο, διεφθαρμένο, καλοπληρωμένο «σύστημα» πού στήθηκε στην Ήπειρο, εν ονόματι τάχα της προκοπής της, έχει ήδη ραγίσει. Ετοιμόρροπο είναι και χαιρόμαστε που συμβάλλουμε στην κατεδάφισή του1». 

2. Στο φύλλο 221 (Σαββατοκύριακο 22-23 Μαΐου 2021) της αυτής εφημερίδας, στο ίδιο σημείο (σελίδα 3) με τίτλο «Το τέλος της σιωπής των αμνών», μεταξύ άλλων ισχυρίζεσθε: «ΜΕ πλήρη επίγνωση της ευθύνης, λέμε ότι στην Ήπειρο η τήρηση της νομιμότητας από τούς ασκούντες εξουσία αποτελεί διακαή πόθο των πολιτών, για τους οποίους όμως οι νόμοι έχουν άμεση και αυστηρή εφαρμογή. Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης πίπτει επί των κεφαλών τους με σφοδρότητα και δικαίως αν παρανομούν. Επί των κεφαλών όμως των παχύδερμων της εξουσίας, πού αδιάντροπα, ασύστολα, προκλητικά και συστηματικά παραβιάζουν γραπτούς και άγραφους νόμους, γιατί όχι; Ποιοι είναι αυτοί και μέσα από ποιούς δύσοσμους διαύλους έχουν εξασφαλίσει αυτή την ιδιότυπη ασυλία και επιδίδονται μετά μανίας στη κατάχρηση της εμπιστοσύνης κα της ψήφου των πολιτών; 

  ………………..Λέει κι άλλα πολλά το Σύνταγμα και οι εφαρμοστικοί νόμοι, που όμως οι επαγγελματίες αχαμνοξύστες φίλαρχοι (και «φύλαρχοι») περιφρονούν επιδεικτικά, επικουρούμενοι από επίορκούς ή αδιάφορους (κυρίως) λειτουργούς της Δικαιοσύνης και περιπρωκτιούντες πολιτικούς προστάτες τους……….  Αυτά τα λένε πλέον φωναχτά ολοένα και περισσότεροι, που πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα της τιμωρίας………  

1Το bold στα αποσπάσματα των δημοσιευμάτων, της υπογράφουσας.

ΣΗΜΑΙΝΕΙ όπου νάναι το τέλος της σιωπής των «αμνών», με την εφημερίδα μας να κρούει διαρκώς τα «κωδωνοστάσια» για να μη μείνει ούτε ένας που να μην αφυπνιστεί. Ούτε ένας που να μην εξεγερθεί συνειδησιακά κατά των ολίγιστων ηγετίσκων, αλλά μεγίστων αρπάγων που επιπροσθέτως ασκούν τη διοίκηση υπέρ εαυτών και ολίγων εκλεκτών, παριστάνοντας στη συνέχεια τούς κήνσορες……». 

3. Στο φύλλο 222 (Σαββατοκύριακο 29-30 Μαΐου 2021) της αυτής εφημερίδας, στο ίδιο σημείο (σελίδα 3) με τίτλο «ΑΚΟΜΑ ΔΕ ΧΟΡΤΑΣΑΝ; Η “Ηπειρος δεν είναι τσιφλίκι κανενός, ούτε οι πολίτες κολίγοι», μεταξύ άλλων ισχυρίζεσθε: «….. Αχαλίνωτοι, αχόρταγοι άρπαγες, που θρασύτατα επιδίδονται στην ισοπέδωση πρωτίστως της αξιοπρέπειας όλων μας. 

ΑΝΤΙ αυτών διαπιστώνεται με θλίψη και οργή ότι ο αγώνας τούς επικεντρώνεται στο πως θα διατηρήσουν την εξουσία και τα προνόμια που απορρέουν από τη νομή και τη διαχείρισή της. Με ανήθικους τρόπους, που συχνά ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αλητείας και αυτή την τακτική πασχίζουν να μας την παρουσιάσουν ως αγωνιώδη προσπάθεια για την εξέλιξη του τόπου! Η αγυρτεία στην αποθέωσή της,…….  

ΔΙΟΤΙ αντελήφθησαν ότι οι άθλιοι ερμήνευσαν την ψήφο τους ως άδεια-έγκριση να κάνουν μπίζνες σε βάρος τους! Ότι έχουν το δικαίωμα να ορμούν στο δημόσιο χρήμα και να το λεηλατούν,……….. Και οι ηγέτες να έχουν «σκάσει, από το φαγοπότι! Σε αυτό πρέπει να δοθεί ένα τέλος και μάλιστα επιβάλλεται να είναι όσο γίνεται πιο οδυνηρό-πολιτικά τουλάχιστον. Ο φαύλος κύκλος της διαφθοράς και της παρακμής θα κλείσει αναγκαστικά. Είτε το θέλουν είτε όχι οι φαύλοι, κάποια στιγμή θα συντριβούν από τη λαϊκή οργή. Έτσι πρέπει να γίνει τουλάχιστον! 

ΔΕΝ έχει σημασία πόσο σύντομα θα γίνει η ανατροπή, αλλά θα γίνει! Η ασυδοσία προκαλεί. Η αναίδεια και το θράσος των εξουσιαστών, μικρών και μεγάλων, το ίδιο. Η εννοιοκρατία και αναξιοκρατία που κατέστησαν τρόπος ζωής, απαντώντας καθημερινώς και αδιαλείπτως. Η απαίτησή τούς να σωπαίνουν όλοι σε ο,τιδήποτε κάνουν αγγίζει αν δεν ξεπερνά κιόλας τα όρια τον φασισμού. Η χυδαιότητα της συμπεριφοράς τους και ο παχυδερμισμός τους παροιμιώδεις. Σε εθνικό επίπεδο συγκεκαλυμμένα και σε τοπικό χωρίς καμία αναστολή και κανένα πρόσχημα! Το βλέπετε άλλωστε δρουν ως η Ήπειρος, τα Γιάννινα, να είναι τσιφλικάτο τους και οι πολίτες κολίγοι! Το ερώτημα πού τίθεται είναι για πόσο καιρό οι Ηπειρώτες είναι διατεθειμένοι να ανεχτούς αυτή την αθλιότητα.

Ο «ΤΥΠΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» όλο αυτό τον καιρό δίνει ανοιχτά τη μεγάλη μάχη και κατά των καθεστωτικών αντιλήψεων και του ετσιθελισμού, υπερασπιζόμενος το δίκιο των Ηπειρωτών και εκφράζοντας τους ενδόμυχους πόθους τους. Τις αγωνίες τους για το σήμερα και προπαντός για το αύριο, εκείνες των νέων παιδιών που πασχίζουν να επιβιώσουν μέσα στη σαπίλα που τα περιβάλλει……….». 

4. Κατ’ άρθρο 1 του Συντάγματος: «1. Το πολίτεύμα της Ελλάδας είναι Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. 

2. Θεμέλιο τον πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. 

3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα». 

Κατ’ άρθρο 2 αυτού: «1. Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας….. ». 

Κατ’ άρθρο 14 αυτού: «1. Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τούς στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Κράτους. 

2. Ο τύπος είναι ελεύθερος. Η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται. 

3. Η κατάσχεση εφημερίδων και άλλων εντύπων, είτε πριν από την κυκλοφορία είτε ύστερα από αυτή, απαγορεύεται. 

Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η κατάσχεση, με παραγγελία του εισαγγελέα, μετά την κυκλοφορία: 

α)………………………. β) για προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, γ) για δημοσιεύματα που……………. που έχει σκοπό τη βίαιη ανατροπή τον πολιτεύματος  ……….., δ)…………………. 

4.  …………………….. 

5. Καθένας ο οποίος θίγεται από ανακριβές δημοσίευμα ή εκπομπή έχει δικαίωμα απάντησης, το δε μέσο ενημέρωσης έχει αντιστοίχως υποχρέωση πλήρους και άμεσης επανόρθωσης. Καθένας ο οποίος θίγεται από υβριστικό ή δυσφημιστικό δημοσίευμα ή εκπομπή έχει, επίσης, δικαίωμα απάντησης, το δε μέσο ενημέρωσης έχει αντιστοίχως υποχρέωση άμεσης δημοσίευσης ή μετάδοσης της απάντησης. Νόμος ορίζει τον τρόπο με τον οποίο ασκείται το δικαίωμα απάντησης και διασφαλίζεται η πλήρης και άμεση επανόρθωση ή η δημοσίευση και μετάδοση της απάντησης.

6. Το δικαστήριο, ύστερα από τρεις τουλάχιστον καταδίκες μέσα σε μία πενταετία για διάπραξη των εγκλημάτων πού προβλέπονται στην παράγραφο 3, διατάσσει την οριστική ή προσωρινή παύση της έκδοσης του εντύπου και, σε βαριές περιπτώσεις, την απαγόρευση της άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος από το πρόσωπο που καταδικάστηκε, όπως νόμος ορίζει. Η παύση ή η απαγόρευση αρχίζουν αφότου η καταδικαστική απόφαση γίνει αμετάκλητη. 

7. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την αστική και ποινική ευθύνη του τύπου και των άλλων μέσων ενημέρωσης και με την ταχεία εκδίκαση των σχετικών υποθέσεων. 

8. Νόμος ορίζει τις προϋποθέσεις και τα προσόντα για την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. 

9. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς, η οικονομική κατάσταση και τα μέσα χρηματοδότησης των μέσων ενημέρωσης πρέπει να γίνονται γνωστά, όπως νόμος ορίζει. Νόμος προβλέπει τα μέτρα και τούς περιορισμούς που είναι αναγκαίοι για την πλήρη διασφάλιση της διαφάνειας και της πολυφωνίας στην ενημέρωση………..» 

Κατ’ άρθρο 26 του Συντάγματος: «1. Η νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

2. Η εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση. 

3. Η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήριά οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του Ελληνικού Λαού». 

5. Οι ανωτέρω απόψεις σας που εκκινούν από ψευδή/κατασκευασμένη και συκοφαντική βάση καταλήγουν στην αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών, που δεν ήταν πάντοτε αυτονόητοι -ακόμη και στη σχετικά πρόσφατη ιστορία αυτής της χώρας (τελευταία 55ετία), η οποία διήλθε ΄ταραγμένη’ 7ετή περίοδο-αλλά συνιστούν κατάκτηση. 

Οι ανωτέρω απόψεις σας φαίνεται να αμφισβητούν την μορφή του Πολιτεύματος, θεμέλιο του οποίου είναι η λαϊκή κυριαρχία, όπως εκδηλώνεται μέσω των αντιπροσωπευτικών – αιρετών οργάνων του Λαού και να ωθούν στη βίαιη ανατροπή του. 

Οι ανωτέρω απόψεις σας κείνται εκτός Συνταγματικής νομιμότητας ενταγμένες σε πλέγμα απόψεων που, στο απώτερο παρελθόν, `νομιμοποίησαν’ τους συνταγματάρχες και έβαλαν την χώρα `στο γύψο’ για μια επταετία, ενώ στο εγγύς `πλήγωσαν’ την Δημοκρατία μας με `ανθρωποθυσίες’.

Αυτές οι απόψεις για την Ήπειρο `νομιμοποιούντο’ κατά την επάρατη επταετία όταν εκφέρονταν από το γραφείο τύπου Υφυπουργού Εσωτερικών- Περιφερειακού Ηπείρου Πέτρου Κωτσέλη, όταν όμως εκφέρονται σήμερα και μάλιστα ως επίσημη θέση εντύπου, συνιστούν ονειδισμό για τη Δημοκρατία μας, ονειδισμό για την Ήπειρο και προσβάλλουν το δημοκρατικό φρόνημα των πολιτών. 

Αυτές οι απόψεις είναι `τοξικές’ για τη δημοκρατία και την `δηλητηριάζουν’, ο δε δημόσιος λόγος σε συντεταγμένη δημοκρατική κοινωνία δεν μπορεί να προσβάλλει βασικές αρχές του δημοκρατικού συστήματος. 

Από πού άραγε έλκετε εσείς εξουσία να συμβάλλετε στην κατεδάφιση του  «συστήματος», όπως το αποκαλείτε, και επαίρεσθε μάλιστα γι’ αυτό;  

Από πού άραγε έλκετε εσείς εξουσία να `ευαγγελλίζεσθε’: «ΔΕΝ έχει σημασία πόσο σύντομα θα γίνει η ανατροπή, αλλά θα γίνει!» 

Και από πού άραγε έλκετε εξουσία ώστε να επιχειρείτε να προσβάλλετε ακόμη και το πρόσωπο της Προέδρου της Δημοκρατίας; (βλ. φύλλο 215 Σαββατοκύριακο 34 Απριλίου 2021) 

Τον έλεγχο όλων των πράξεων όλων των πολιτών, αδιακρίτως, η έννομη τάξη τον έχει αναθέσει στον τρίτο πυλώνα της Δημοκρατίας, τη Δικαιοσύνη -την οποία εσείς ομοίως αμφισβητείτε προκλητικά- και όχι στο έντυπό σας. 

Οι αιρετοί, άπαντες οι αιρετοί, από όλες τις παρατάξεις, είτε σε εθνικό, είτε σε τοπικό επίπεδο, είναι η εκδήλωση της λαϊκής κυριαρχίας κατά το Σύνταγμα, το δε έντυπό σας δεν έχει κανένα νόμιμο έρεισμα και καμία νόμιμη αρμοδιότητα να συμβάλλει στην κατεδάφιση των αιρετών, δηλαδή του αντιπροσωπευτικού συστήματος της δημοκρατίας μας. 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ εντονότατα για την εξακολουθητικώς απρόκλητη κατασυκοφάντησή μου και μάλιστα με μεθόδους που βρίσκονται εκτός Συνταγματικής νομιμότητας, αλλά και για την αμφισβήτηση από την εφημερίδα σας των θεσμών της χώρας και κατ’ επέκταση του πολιτεύματός της. 

Με την επιφύλαξη κάθε άλλου νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς: 1) Την κ. Ελένη ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ – ΛΙΓΓΑ, εκδότρια – διευθύντρια της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Τύπος Ηπείρου», κατοίκου Ιωαννίνων, οδός Θ. Πασχίδη αρ. 1, 2) Την εταιρεία με την επωνυμία «ΤΥΡΟ5 ΡRΙΝΤ» Ι.Κ.Ε., όπως εκπροσωπείται νόμιμα, με έδρα τα Μάρμαρα Ιωαννίνων και γραφεία επί της οδού Θ. Πασχίδη αρ. 1-Ιωάννινα, ως ιδιοκτήτριας της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Τύπος Ηπείρου» προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, 3) Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα προς γνώση του, 4) Τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων προς γνώση του, συγκοινοποιώντας σε αυτόν: α) αντίγραφο της επιστολής μου προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιωαννίνων και β) αντίγραφα των δημοσιευμάτων που αναφέρονται ανωτέρω και της πρώτης σελίδας εκάστου φύλλου της (φύλλα 220, 221, 222). 

Αθήνα, 3 Ιουνίου 2021

Η εξωδίκως απαντούσα και διαμαρτυρόμενη δικηγόρος