Αλαλούμ με τον ανεμβολίαστο Τζόκοβιτς στο παρά πέντε του Australian Open


Ο Σέρβος τενίστας έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές την αντίθεσή του με τον εμβολιασμό

Πολύς ντόρος έχει προκληθεί στον κόσμο του τένις, καθώς ο Νόβακ Τζόκοβιτς έλαβε ειδική ιατρική άδεια να αγωνιστεί ανεμβολίαστος στο Australian Open, ενώ οι διοργανωτές αναφέρουν ξεκάθαρα ότι όλοι οι αθλητές πρέπει να είναι «θωρακισμένοι» έναντι του ιού, με τον πρωθυπουργό της χώρας να ζητά από τον Σέρβο τενίστα να αποδείξει τους λόγους για τους οποίους εξαιρέθηκε και ενώ η απόφαση αυτή έχει εξοργίσει πολλούς Αυστραλούς.

Ειδικότερα, ο Σκοτ Μόρισον δήλωσε: «Θα μπει στο επόμενο αεροπλάνο για να επιστρέψει στην πατρίδα του, εάν δεν αποδείξει τους λόγους για τους οποίους εξαιρέθηκε», όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Κανένας απολύτως… Αναμένουμε την παρουσίασή του και ποια στοιχεία μας παρέχει για να το υποστηρίξει αυτό».

Πάντως, ο Σέρβος τενίστας έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές την αντίθεσή του με τον εμβολιασμό.

Όσον αφορά στο επίμαχο ζήτημα, ο Κρεγκ Τάιλι, ο CEO της «Tennis Australia» και διευθυντής αγώνων του πρώτου Grand Slam τοποθετήθηκε ως εξής:

«Κατανοούμε πλήρως την αναστάτωση όλων καθώς είναι γνωστές οι απόψεις του Νόβακ σχετικά με τον εμβολιασμό. Ωστόσο, εναπόκειται σε αυτόν να συζητήσει δημόσια για την κατάστασή του και για τους λόγους που πήρε την εξαίρεση. Εμείς δεν είμαστε σε θέση, δεν είναι και νόμιμο, να αποκαλύψουμε τους λόγους και να δημοσιοποιήσουμε ιατρικές πληροφορίες».

Με άλλα λόγια, ο CEO έριξε το… μπαλάκι στον Σέρβο, ενώ κατέστησε σαφές ότι η ιατρική εξαίρεση που έλαβε ο αθλητής πάρθηκε μετά από διερεύνηση στοιχείων και δεδομένων.

Την ίδια στιγμή, η χθεσινή ανακοίνωση του Νόβακ Τζόκοβιτς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έχει λάβει ιατρική άδεια που του επιτρέπει να αγωνιστεί ανεμβολίαστος στη Μελβούρνη έβγαλε εκτός εαυτού τους πολίτες της Αυστραλίας. Μάλιστα, απειλούν να μποϊκοτάρουν το Grand Slam.

Σημειώνεται ότι το Australian Open αρχίζει σε 12 ημέρες, με τον Σέρβο να φθάνει σε λίγες ώρες στη Μελβούρνη και σύμφωνα με την πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώρια, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ένας από του 26 αθλητές που ζήτησαν να εξαιρεθούν από τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.



Πηγή