Απόρριψη των αιτήσεων Κασιδιάρη – Λαγού για αναστολή εκτέλεσης των ποινών πρότεινε η εισαγγελέας


Την απόρριψη των αιτήσεων των καταδικασθέντων για «διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης» Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγού για αναστολή εκτέλεσης της ποινής κάθειρξης των 13 ετών που τους έχει επιβληθεί, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Η εισαγγελική λειτουργός επικαλούμενη το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης με το οποίο αποφασίστηκε η μη χορήγηση αναστέλλουσας δύναμης στην έφεση που κατέθεσαν οι Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός εισηγήθηκε την απόρριψη των αιτημάτων τους. Όπως τόνισε η εισαγγελέας το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε ότι πρόκειται για επικίνδυνα, ριψοκίνδυνα, αδίστακτα άτομα και αποφάσισε να οδηγηθούν στις φυλακές λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, του είδους και της βαρύτητας των πράξεων τους, της περιφρόνησης στην έννομη τάξη, της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας, των εν ψυχρώ επιθέσεων προς τους παθόντες,

«Όσα θέματα ανέφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης αφορούν την ουσία της υπόθεσης και θα αποφανθεί δικαστήριο μετά από το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας. Δεν υπάρχει στην προκειμένη περίπτωση ανεπανόρθωτη βλάβη. Δεν συνιστά ανεπανόρθωτη βλάβη ότι αντιμετωπίζουν οικονομικά ζητήματα πχ ότι ο ευρωβουλευτής Λαγός λαμβάνει μόνο το ήμισυ του μισθού, ούτε η ευγενής φιλοδοξία τους να μην τερματιστεί η πολιτικής τους καριέρα, δεν πρέπει να τους φέρνει σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με άλλους κρατούμενους. Όσον αφορά τα προβλήματα υγείας συγγενών του Ηλία Κασιδιάρη μπορούν να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή. Προτείνω την απόρριψη των αιτημάτων» τόνισε μεταξύ άλλων η εισαγγελική λειτουργός.





Source link