Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Η πίεση που νιώθω είναι τεράστια»


Το αμερικάνικο περιοδικό «GQ» βράβευσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ως τον «αθλητή της χρονιάς», για την επίδραση του στο κοινό, αλλά και την τόλμη του.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος δοξάζει την Ελλάδα στο εξωτερικό, μίλησε στο περιοδικό για την πίεση που ασκείται στους αθλητές, στην πιο διαφορετική συνέντευξη της καριέρας του ως τώρα.

«Ξεκίνησα να παίζω επαγγελματικά στα 18 μου. Όταν είσαι τόσο νέος και κάνεις κάτι τέτοιο, ο κόσμος δεν καταλαβαίνει το μέγεθος της πίεσης που σου ασκεί. Επειδή στο τέλος της ημέρας, δεν πρέπει μόνο να παίζεις καλά και είσαι ο καλύτερος, έχεις και έναν μεγάλο χορηγό που πρέπει να κουβαλάς στους γ@@ ώμους σου. (Μιλώντας για την Οζάκα) «Έχει την πατρίδα της, την Ιαπωνία, που πρέπει να κουβαλάει στους ώμους της. Ή την Ελλάδα στη δική μου περίπτωση. Έχεις όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους πρέπει να φροντίσεις».

Παράλληλα, ο «Greek Freak» αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να φύγει από τους Μπακς. «Μία από τις προκλήσεις της καριέρας μου ήταν να κατακτήσω το πρωταθλημα. Και τα καταφέραμε. Ήταν πολύ δύσκολο, αλλά τα καταφέραμε. Πάρα πολύ δύσκολο. Λατρέυω τις προκλήσεις, ποια θα είναι η επόμενη; Ίσως να μην είμαι εδώ».



Πηγή