Για ανθρωποκτονία με δόλο κατηγορείται ο χούλιγκαν που σκότωσε τον Άλκη με το δρεπάνι


Βαριές κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας στον 23χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονική επίθεση στον Άλκη Καμπανό στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού, απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, επίθεση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, οπλοφορία και οπλοχρησία με επικίνδυνα μέσα. Ο ίδιος παραπέμφθηκε στον Ανακριτή για να απολογηθεί από τον οποίο και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία.

Σεσημασμένοι χούλιγκαν οι δράστες

Μια «ανάσα» από τους συνεργούς του 23χρονου Αλβανού, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, βρίσκεται η Αστυνομία.

Ειδικότερα και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, έχουν ταυτοποιήσει τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης, οι οποίοι ήταν μαζί με τον Circau στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα thesstoday.gr, κρίσιμος αποδείχθηκε ο ρόλος του οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας στη γειτονιά όπου καταγράφηκε η επίθεση και η κατοπινή αξιοποίηση πληροφοριοδοτών μέσα από το χώρο των οργανωμένων οπαδών.

Στην περίπτωση των δολοφόνων του Άλκη, πρόκειται για σεσημασμένους οπαδούς, συλληφθέντες και αυτοί, όπως ο βασικός κατηγορούμενος- για χουλιγκανισμό, που ωστόσο έχουν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν ληστειών και κλοπών.

Ο 23χρονος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε «πρωταγωνιστήσει» και τον Μάρτιο του 2019 σε επεισόδιο οπαδικής βίας, κοντά στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία του 19χρονου. Είχε σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης και η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, όπου εκκρεμεί μέχρι στιγμής.

Νωρίτερα, με χειροπέδες και αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στα δικαστήρια και είχε σκυμμένο το κεφάλι. Ο ίδιος δεν έκανε καμία δήλωση στους δημοσιογράφους, ενώ κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο τον αποδοκίμασε. «Δολοφόνε, να πας στο διάολο», του φώναξαν, όπως μεταδίδει το thestiva

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος δεν έχει ομολογήσει τη δολοφονία του Άλκη. Μάλιστα, κράτησε αρνητική στάση στην ανάκριση. Ωστόσο, το οπαδικό του παρελθόν είναι πλούσιο από βίαια περιστατικά, σεσημασμένος για σκηνικό του 2019, με τη δίκη να εκκρεμεί.

Την ίδια στιγμή, οι έρευνες της Αστυνομίας είναι ενδελεχείς. Συγκεκριμένα, σε έρευνα που έγινε στο στέκι των χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο. Σουγιάδες, ρόπαλα, σφυριά, φτυάρια, βεγγαλικά και κράνη είναι μερικά από τα πολεμοφόδια που είχαν κρύψει οι χούλιγκαν.

Ένας από τους δύο φίλους του Άλκη που έπεσαν θύματα της μανίας των χούλιγκαν αναγνώρισε τον 23χρονο στην κατάθεσή του ως τον δολοφόνο του 19χρονου φοιτητή.



Πηγή