Γιώργος Καραϊβάζ: Στο μικροσκόπιο το κινητό και η διαδρομή των δραστών – Τι κατέθεσε η σύζυγός του


ια λάθη που μπορεί να έκαναν οι εκτελεστές του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ψάχνει η αστυνομία που προσπαθήσει να εντοπίσει τους δολοφόνους του.Μάλιστα, σύντομα, σύμφωνα με το MEGA, αναμένεται να καταθέσουν η σύζυγος και ο γιος του ενώ ερευνώνται και οι υποθέσεις με τις οποίες είχε καταπιαστεί.

Παράλληλα, ερευνώνται οι συνομιλίες, τα μηνύματα και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής προκειμένου να βρεθούν ηλεκτρονικά αποτυπώματα.

Παρά το ότι το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ καταστράφηκε από μία από τις σφαίρες που δέχτηκε τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης, αυτό δεν εμποδίζει τους ειδικούς να ανακαλέσουν δεδομένα.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί εκτιμάται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, πως έχουν χαρτογραφήσει ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της διαδρομής που ακολούθησαν οι εκτελεστές, χωρίς να έχουν καταλήξει όμως στην τελική κατεύθυνσή τους ή αν οι δύο δράστες χωρίστηκαν.

Σημαντικό στοιχείο και το σκούτερ, που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να ταυτοποιείται με αυτό που φαίνεται να χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι.Μιλώντας στο MEGA ο Γιώργος Ραυτογιάννης, εμπειρογνώμονας, σημείωσε ότι η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ πρόκειται για ένα επαγγελματικό χτύπημα.

Το σκούτερ που χρησιμοποίησαν οι δράστες και το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη, δείχνει ότι δεν ήθελαν να αφήσουν κανένα ίχνος το οποίο μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψή τους.

«Δεν ήθελαν να αφήσουν κανένα στοιχείο που ενδεχομένως να περιείχε το μοιραίο λάθος για αυτούς». Σύμφωνα με τον ίδιο, το σκούτερ παραμένει κρυμμένο σε γκαράζ σε κοντινό σημείο από τη δολοφονία, έτσι ώστε οι δράστες σε ανύποπτο χρονικό διάστημα να το εξαφανίσουν πλήρως.

«Δεν δεχόταν απειλές, ήταν καλός οικογενειάρχης» κατέθεσε η σύζυγός του

Η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ που δολοφονήθηκε άγρια έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, παραχώρησε την πρώτη της κατάθεση στις αρχές.

Σύμφωνα με το STAR η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ κατέθεσε πως ο άνδρας της δεν της είχε πει ποτέ ότι δεχόταν απειλές.

«Δεν μου είχε πει ποτέ για απειλές. Δεν δεχόταν απειλές» ανέφερε χαρακτηριστικά πως πρόσθεσε: «ήταν ένας καλός οικογενειάρχης, πατέρας και σύζυγος».

Μάλιστα πρόσθεσε πως οι δύο τους έβγαιναν συχνά για καφέ και τα βράδια είχαν κοινές εξόδους με οικογενειακούς φίλους.

Σύμφωνα με την ίδια, ο δολοφονημένος δημοσιογράφος πήγαινε καθημερινά στη δουλειά του και επέστρεφε αμέσως σπίτι, ενώ όταν καθυστερούσε είχε επαγγελματικές συναντήσεις με συνδικαλιστές αστυνομικούς και άλλους.

Στο μεταξύ, τα όσα αντίκρισε τη στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ περιέγραψε δημοτικός υπάλληλος που βρισκόταν στο σημείο.

«Είδα ότι ήταν άνθρωπος πεσμένος μπρούμυτα,από το κεφάλι να ρέει αίμα« είπε, ενώ αναφέρθηκε και στην ταχύτητα και την ψυχρότητα, με την οποία οι δύο δράστες εκτέλεσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ.

«Δεν ξέρω αν πήραν είδηση ότι ήμασταν και εμείς εκεί ή αν δεν έδωσαν σημασία” παρατήρησε, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα πως: «Μου έκανε εντύπωση γιατί απέναντι υπήρχαν κάμερες. Παρ’ όλα αυτά δεν πτοήθηκαν».

 Νέο βίντεο ντοκουμέντο στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ 

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει ένα σκούτερ παρόμοιο με αυτό των δολοφόνων λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, εξετάζει καρέ καρέ η αστυνομία.

Στο βίντεο, που παρουσιάζει το Star, φαίνεται από την οδό Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται κοντά στο σημείο της εκτέλεσης, να περνά ένα σκουτεράκι παρόμοιο με αυτό των δολοφόνων, με μόνο τον οδηγό του οποίου τα ρούχα είναι παρόμοια με αυτά τους ενός εκ των δολοφόνων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ένας από τους επιβάτες να κατέβηκε και ο άλλος να συνέχισε μόνος του τη διαδρομή με το μηχανάκι.

Σε άλλο βίντεο διακρίνεται μηχανή της ΔΙΑΣ να τρέχει προς το σημείο της εκτέλεσης, το ίδιο σημείο όπου είχαν περάσει λίγο πριν οι δολοφόνοι.

Το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν προσπαθήσει ξανά να τον σκοτώσουν

Η αστυνομία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, φαίνεται πως εξετάζει και το ενδεχόμενο οι δράστες να ήθελαν να σκοτώσουν τον δημοσιογράφο τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο για διάφορους λόγους δεν τα κατάφεραν.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, την Τετάρτη 7 Απριλίου ο δημοσιογράφος έφυγε κανονικά από το στούντιο της τηλεοπτικής εκπομπής, όμως καθυστέρησε να επιστρέψει στο σπίτι του. Ο λόγος ήταν ότι άλλαξε δρομολόγιο, παρέλαβε τη σύζυγό του από τη δουλειά και πήγαν και οι δύο μαζί στο σπίτι τους με μεγάλη καθυστέρηση.

Έτσι υπάρχει το ενδεχόμενο οι δράστες να έφυγαν, γιατί η καθυστέρηση ήταν μεγάλη ή γιατί ήθελαν να τον προσεγγίσουν όταν ήταν μόνος του.

Την Πέμπτη ο δημοσιογράφος έφυγε μία ώρα νωρίτερα από τη δουλειά του απ’ ό,τι συνήθιζε και επέστρεψε νωρίτερα στο σπίτι του. Τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη είχε παρκάρει ακριβώς έξω από το σπίτι του.

Την Παρασκευή, ο δημοσιογράφος έφυγε τη συνηθισμένη ώρα από το στούντιο και μάλιστα δεν βρήκε να παρκάρει έξω από το σπίτι του, αλλά βρήκε θέση κοντά στο παρκάκι, σε απόσταση περίπου 90 μέτρων.

Εικάζεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι οι δράστες να είχαν βάλει συνεργούς τους να έχουν πιάσει τη θέση μπροστά από το σπίτι, ώστε να δώσουν χρόνο στους δύο εκτελεστές να δράσουν.



Πηγή