Γλυκά Νερά: Η υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο – Το χρονικό


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση για το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά και τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν.

Από τις 11 Μαΐου μέχρι σήμερα, τα δεδομένα φαίνεται πως ανατρέπονται μετά τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το smartwatch που φορούσε η Καρολάιν και το κενό στις ώρες που διαπράχθηκαν όλα, από την αρχική κατάθεση του συζύγου της.

Το χρονικό

Το φρικτό έγκλημα έγινε τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, όταν έγινε γνωστό πως δράστες εισέβαλαν στη μεζονέτα που έμενε η 20χρονη Καρολάιν, ο 32χρονος σύζυγός της, το 11 μηνών παιδί τους και ο σκύλος τους.

Οι τρεις κακοποιοί, όπως αποκάλυψε ο 32χρονος παρά το σοκ του, είχαν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο του μωρού και η Καρολάιν φώναξε για βοήθεια. Τότε την έπνιξαν με ένα μαξιλάρι ενώ κρέμασαν και το σκυλί της οικογένειας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 32χρονος κατάφερε να μετακινηθεί από το σημείο που ήταν δεμένος και να καλέσει την αστυνομία για να τους ειδοποιήσει για τους κακοποιούς.

Ασφυξία «έδειξε» η ιατροδικαστική εξέταση

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το άψυχο σώμα της Καρολάιν έβγαλε πόρισμα πως ο θάνατός της προήλθε από ασφυξία και συγκεκριμένα οφείλεται σε «Απόφραξη των αεροφόρων οδών, συνεπεία ασφυξίας».

Ο δράστης της έκλεισε το στόμα με ύφασμα, πιέζοντας παράλληλα τα χείλη της με την παλάμη του χεριού του και με το άλλο χέρι φράζοντας τη μύτη της. Το πρόσωπό της έφερε σημάδια αντίστασης.

Η λίστα με τους 30 σεσημασμένους

Η ΕΛΑΣ συνέθεσε μια λίστα με 30 σεσημασμένους κακοποιούς όπου ενεπλάκησαν σε τουλάχιστον 12 παρόμοιες υποθέσεις εισβολής σε σπίτια των βορείων προαστίων.

Επικήρυξαν με 300.000 ευρώ τους δολοφόνους

Η ΕΛΑΣ, την επομένη του εγκλήματος, ανακοίνωσε πως θα επικηρύξει με αμοιβή 300.000 ευρώ τους δολοφόνους της Καρολάιν.

«Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000€) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου».

To DNA στο σπίτι στο «μικροσκόπιο» των αρχών

«Κλειδί» στον εντοπισμό των δραστών αναμενόταν να αποτελέσει το γενετικό υλικό στη μεζονέτα, που είναι υπό επεξεργασία στα εργαστήρια.

Οι ερευνητές πήραν τα ρούχα που φορούσε το ζευγάρι, όπως και δείγματα από τα χέρια, νύχια και πρόσωπο της 20χρονης, η οποία φαίνεται να ήρθε σε επαφή με τους δράστες πριν ακινητοποιηθεί. Ανάλογη εξερεύνηση έγινε στα σκοινιά, ταινίες, τα δεσμά που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Παρόλα αυτά, οι Αρχές δεν βρήκαν κάποιο δείγμα DNA στα νύχια της Καρολάιν.

Βίντεο-ντοκουμέντα από κάμερες ασφαλείας

Η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη πραγματοποίησε νέα έρευνα στην περιοχή και ακολούθησε τη διαδρομή που κατά πάσα πιθανότατα πήραν οι δράστες σε έναν ερημικό, κοντινό δρόμο.

Κάμερα κατέγραψε ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο να στρίβει σε αυτόν τον δρόμο και έπειτα από δύο περίπου ώρες να επιστρέφει και να χάνεται με ταχύτητα.

Το κλειδί της υπόθεσης, σύμφωνα με την εκπομπή, πιθανότατα να κρύβεται στην οδό Διαδόχου Παύλου, κοντά στη μεζονέτα. Όπως αποκαλύπτει το ντοκουμέντο κάμερας ασφαλείας που παρουσίασε το «Τούνελ», ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο κινείται στη Λεωφόρο Λαυρίου και στρίβει αριστερά διασχίζοντας την κάθετα στις 3.36 τα ξημερώματα με κατεύθυνση την οδό Διαδόχου Παύλου.

Μετά από δύο ώρες μετά, στις 5.30 το πρωί, που φέρεται να απομακρύνονται οι δράστες από το σημείο, το ίδιο αυτοκίνητο βγαίνει ξανά από τη Διαδόχου Παύλου στη Λαυρίου, τη διασχίζει κάθετα με ταχύτητα και στρίβει με κατεύθυνση προς την Αγία Παρασκευή.

Ένα παρακάτω βίντεο, το έστειλε τηλεθεατής στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», στο οποίο φαίνονται λεπτομέρειες του αυτοκινήτου που περνά από το σημείο στις 05:07 το πρωί της Τρίτης 11 Μαΐου. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στις 05:11, μια μηχανή ακολουθεί την ίδια πορεία, με αναβάτη που φορά κουκούλα φούτερ.

Το μυστήριο με την ψυχολόγο της Καρολάιν

Στην ψυχολόγο της Καρολάιν, της 20χρονης που δολοφονήθηκε στο άγριο έγκλημα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, στράφηκαν οι έρευνες της αστυνομίας, μετά το «ντόρο» που έχει προκληθεί με το θέμα των πτυχίων της και του τίτλου της ως ψυχολόγου. Η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί ότι ίσως μπορεί να βρει κάτι ενδιαφέρον μέσα από την υπόθεση αυτή σχετικά με την δολοφονία της 20χρονης κοπέλας.

Πρόκειται άλλωστε για ένα πρόσωπο, το οποίο βρισκόταν πολύ κοντά στο ζευγάρι, είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του θύματος και μάλιστα η Καρολάιν της είχε αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες της ζωής της. 

Θυμίζουμε πως ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, ζήτησε από την Ελένη Μυλωνοπούλου να καταθέσει εντός δύο ημερών το πτυχίο ΑΕΙ της καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Σε επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, με αφορμή πρόσφατες διατυπώσεις της Ελένης Μυλωνοπούλου, τονίζεται:

«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέρφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους».

«Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμου 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος», αναφέρεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση.

Η «Μεγάλη Στοά» είχε διαγράψει την ψυχολόγο της Καρολάιν

Οι αξιωματούχοι της αστυνομίας έχουν στην κατοχή τους έγγραφο της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος» από το 2018, της οποία η «ψυχολόγος» φαίνεται να ήταν μέλος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η «Μεγάλη Συνέλευση» της «Μεγάλης Στοάς» είχε αποβάλει στο παρελθόν την φερόμενη ως ψυχολόγο, καθώς δήλωσε ψευδώς ότι ασκεί το επάγγελμα της ιατρού με ειδικότητα μαιευτήρα-γυναικολόγου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η αδελφότητα, η ψυχολόγος της άτυχης 20χρονης «παρέστησε ψευδώς σε όλους όσους συναναστρεφόταν μέσα στους κόλπους της «Μεγάλης Στοάς» ότι είναι ιατρός με ειδικότητα μαιευτήρα – γυναικολόγου, σπουδάσασα σε Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας, το οποίο και κατονομάζει στο αναρτημένο βιογραφικό της και εις το οποίο εμφανίζει εαυτόν ως καθηγήτρια γενετικής του μεταπτυχιακού τμήματός τους. Επίσης, η συγκεκριμένη ψευδώς αναφέρει ότι έλαβε την ιατρική ειδίκευσή της εις το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών. Επίσης ψευδώς αναφέρει ότι υπηρέτησε σε νοσοκομείο της Χαλκίδος για την εκπλήρωση του αγροτικού της».

Η ίδια ληστεία στο σπίτι του εκπαιδευτή του 32χρονου

Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μίλησε και ο πιλότος και σύζυγος της άτυχης Καρολάιν, που είχε πέσει θύμα ληστείας μαζί με τη σύζυγό του, όπως ακριβώς αυτή στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

«Ο αρχηγός επιτέθηκε στη σύζυγό μου όπως και στην Καρολάιν. Της έκλεισαν μύτη και στόμα και φώναζαν «σκοτώστε την παλιό π…… Από θαύμα ζει. Εμένα μου είπε «δουλειά μας είναι να ληστεύουμε και να σκοτώνουμε», ανέφερε σοκαρισμένος.

«Μπορεί η πληροφορία για τα χρήματα να έφυγε από το αεροδρόμιο Μεγάρων. Τον Μπάμπη τον γνωρίζω πολλά χρόνια, σχεδόν από τότε που τελείωσε το Λύκειο. Είχε πάρει ερασιτεχνικό πτυχίο στα ελικόπτερα και εγώ του έκανα την εκπαίδευση για το επαγγελματικό», κατέληξε.

«Γνώριζαν πότε θα κλείσουμε τα ρολά. Ήρθαν από τα δεξιά και κινήθηκαν σε αθέατα σημεία στο σκοτάδι. Αφού πήραν τα 1100 ευρώ από το παντελόνι μου, ζητούσαν και άλλα χρήματα. Έφυγαν όταν βρήκαν και τα χρυσαφικά. Κακοποίησαν το σκυλί για να το ακινητοποιήσουν. Με τη γυναίκα μου είδαμε διακόσιες πενήντα φωτογραφίες σεσημασμένων, όπως και ο Μπάμπης, αλλά δεν αναγνωρίσαμε κάποιον», είπε στην κάμερα του «Τούνελ».



Πηγή