Διαζύγιο Γκέιτς: Αυτή την περιουσία πρέπει να μοιράσει το πρώην ζευγάρι


Το διαζύγιο του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και όπως φαίνεται δεν πρόκειται απλά για μια ιστορία αγάπης που λήγει, αλλά και για έναν διαμερισμό περιουσίας που προσεγγίζει ιλιγγιώδη νούμερα.

Όπως έγινε γνωστό, το πρώην ζευγάρι δεν είχε κάνει προγαμιαίο συμβόλαιο και η περιουσία τους ανέρχεται στα 130 δις.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο διαζύγιο του Τζεφ Μπέζος – στο οποίο δεν υπήρχε επίσης συμβόλαιο- ο ζάμπλουτος επιχειρηματίας κράτησε το 75% της Amazon, ενώ η σύζυγός του αποχώρισε με 35.8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από την άλλη, ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς έχουν ήδη κάνει προεργασία και έχει υπάρξει διακανονισμός.

Η αυτοκρατορία των Γκέιτς είναι σε πέντε Πολιτείες. Ένας στόλος από αυτοκίνητα ανάμεσά τους και μια Porsche αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων και μια συλλογή έργων τέχνης ανάμεσά τους ένα βιβλίο που ανήκε στον Λεονάρντο ΝταΒίντσι και η αξία του ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

Η περιουσία τους διαθέτει επίσης πολλά ιδιωτικά αεροπλάνα και ένα σουπερ γιοτ, μιας και ο Γκέιτς είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης στις ΗΠΑ με κτήματα σε περισσότερες από 18 Πολιτείες.

Τα τρία τους παιδιά – Τζένιφερ, Φοίβη και Ρόρι- θα αποκτήσουν μετά τον θάνατό των γονιών τους από 10 εκατομμύρια δολάρια το καθένα και η υπόλοιπη περιουσία όπως έχουν ήδη δεσμευθεί θα δοθεί σε φιλανθρωπίες.

Οι επαύλεις που διατηρούν είναι στην Ουάσινγκτον, στην Φλόριντα, στην Καλιφόρνια και στο Γουαιόμινγκ.

Η μεγαλύτερη απ’ όλες είναι η Xanadu 2.0 στην Ουάσινγκτον.

Εκεί είναι και το ίδρυμα Γκέιτς. Το αγόρασαν το 1988 για 2 εκατομμύρια δολάρια και τώρα αξίζει 125 εκατομμύρια.



Πηγή