Εθνική Πόλο: Ασημένιο μετάλλιο με ήττα 13-10 από τη Σερβία


Η Ελλάδα στο Τόκιο έγραψε ιστορία. Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου, όμως ακόμη και η ήττα 13-10 στον τελικό από τη Σερβία συνιστά τη μεγαλύτερη επιτυχία στο επίπεδο του ομαδικού αθλητισμού.

Η εθνική μας ξεκίνησε τον τελικό μουδιασμένα, δεχόμενη στο πρώτο οκτάλεπτο 6 γκολ, όσα δηλαδή είχε δεχτεί σε ολόκληρο τον ημιτελικό κόντρα στην Ουγγαρία.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου θύμισαν πόσο καλή άμυνα μπορούν να παίξουν από τη δεύτερη περίοδο και μετά και χάρη σε αυτό το μεγάλο τους όπλο, έγιναν ανταγωνιστικοί.

Με 4 γκολ στο δεύτερο οκτάλεπτο έναντι δύο των Σέρβων επανήλθαν στο παιχνίδι και έμειναν ζωντανοί σε αυτό.

Από το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ωστόσο, η Ελλάδα δεν μπόρεσε να μείνει στο παιχνίδι, έχοντας εξουδετερωμένα τα μεγάλα της επιθετικά όπλα, όπως ο Γενηδουνιάς, αλλά και τους φουνταριστούς της.

Συγκινημένος ο προπονητής της εθνικής ομάδας πόλο, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Δεν το διαχειριστήκαμε σωστά στο ξεκίνημα του τελικού. Η Σερβία είναι μια ομάδα που θέλει προσοχή, παίξαμε απέναντι σε έναν πολύ άξιο αντίπαλο και θέλαμε πολύ να κερδίσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τα παιδιά τα οποία φόρεσαν μετάλλιο στο στήθος τους, δημιουργώντας μνήμες και γράφοντας ιστορία. Είναι μεγάλες οι στιγμές, η ζωή είναι στιγμές και η απονομή του μεταλλίου είναι υπέρτατη τιμή και περηφάνια».

Σερβία Ελλάδα 13-10: Οκτάλεπτα

6-3, 2-4, 2-2, 3-1



Πηγή