Ελλάδα: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού από την Ε.Μ.Υ.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού, που εκδόθηκε σήμεραΠαρασκευή 23 Απριλίου 2021 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το Σάββατο (24-04-2021) έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής (25-04-2021), με ισχυρές βροχοπτώσεις κατά τόπους στην κεντρική και τη βόρεια χώρα. 

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές προβλέπεται να εκδηλωθούν το Σάββατο:

α. Στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες,  την Ανατολική Στερεά και βαθμιαία την Εύβοια. 

β. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν, από το απόγευμα του  Σαββάτου στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, από το βράδυ στη  Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά, ενώ στην Εύβοια και τις Σποράδες  από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (25-04-2021).

Συνεπώς, τίθεται σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα. Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.