Ελλάδα: Ο νέος φιλοζωικός νόμος περιορίζει, εκτός από τις περιπτώσεις σκύλων οδηγών, την είσοδο σκύλων σε παραλίες πιστοποιημένες με γαλάζια σημαία!

Γίνεται τις τελευταίες ημέρες μεγάλος λόγος για την αλλαγή του φιλοζωϊκού νόμου και την είσοδο πλέον των σκύλων στην θάλασσα. Δυστυχώς όμως πρόκειται εν μέρει για παρερμηνεία.

Ο νέος φιλοζωικός νόμος που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 προβλέπει στο άρθρο 19 παράγραφος 1 την είσοδο των σκύλων σε ακτές και θάλασσες αλλά στην τρίτη παράγραφο περιορίζει, εκτός από τις περιπτώσεις σκύλων οδηγών (όπως αναφέρονται ρητά στο άρθρο 21), την είσοδο σκύλων σε παραλίες πιστοποιημένες με γαλάζια σημαία!

Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι πριν την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου επιτρεπόταν η παραμονή του σκύλου στην παραλία αλλά όχι η είσοδος στην θάλασσα (για όλες τις παραλίες) πράγμα που εν μέρει αυστηροποιήθηκε και πλέον δεν επιτρέπει ούτε την παραμονή στην παραλία σε 581 ακτές που φέρουν γαλάζια σημαία για το 2022 σύμφωνα με το blueflags.gr.

Ελπίζουμε σε άμεση τροποποίηση της συγκεκριμένης παραγράφου που πρόκειται τόσο να δυσχεράνει πλήθος πολιτών να απολαύσουν το μπάνιο τους στην αγαπημένη τους παραλία συντροφιά με τον τετράποδο φίλο τους, όσο και να τους “βαρύνει” σε μια ήδη επιβαρυμένη περίοδο με πρόσθετα έξοδα για εξόρμηση σε κάποια απομονωμένη παραλία χωρίς πιστοποίηση γαλάζιας σημαίας!