Εννέα έγκυες με κορωνοϊό στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης – Σε ΜΕΘ οι τρεις


Τέσσερα νεογέννητα, των οποίων οι μητέρες είναι θετικές στον κορωνοϊό, νοσηλεύονται, ενώ κανένα δεν έχει διασωληνωθεί

Έντονη ανησυχία δημιουργεί το γεγονός ότι στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται με κορωνοϊό 9 έγκυες, οι τρεις από τις οποίες βρίσκονται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Η είδηση έγινε γνωστή από δηλώσεις στο seleo του Δημήτρη Δόντσιου, νοσηλευτή και μέλους του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου.

Ταυτόχρονα και σύμφωνα με την ΕΡΤ, τέσσερα νεογέννητα, των οποίων οι μητέρες είναι θετικές στον κορωνοϊό, νοσηλεύονται, ενώ κανένα δεν έχει διασωληνωθεί.

Παράλληλα, ο κ. Δόντσιος υπογράμμισε ότι μόνο τον τελευταίο μήνα νοσηλεύτηκαν στο σύνολο 27 έγκυες στο νοσοκομείο, οι 20 σε απλές κλίνες και οι 7 χρειάστηκαν να διασωληνωθούν.

«Τον τελευταίο μήνα έχουμε μια δυναμική που αναπτύσσεται σε μια ευαίσθητη κατηγορία που είναι οι έγκυες γυναίκες», είπε και πρόσθεσε ότι οι υπεύθυνοι θα πρέπει να επανεξετάσουν την πολιτική εμβολιασμού της κατηγορίας των εγκύων.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, μιλώντας νωρότερα το Σάββατο για τον εμβολιασμό των εγκυών, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος είπε: «Το mRNA που φοβούνται, φεύγει από τα κύτταρα, δεν μένει. Βλέπουμε δυο χρόνια εγκύους να πεθαίνουν…».



Πηγή