Εξώδικο στον Άδωνι Γεωργιάδη για την αδικία που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι και οι κρεοπώλες της χώρας

Ελλάδα

Εξώδικο των προέδρων του ΑΚΚΕΛ Βάκη Τσιομπανίδη και ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημήτρη Παναγιωτόπουλο (καθηγητή νομικής) για την αδικία που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι και οι κρεοπώλες της χώρας από τον υπουργό ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και την κυβέρνηση της ΝΔ. Στο εξώδικο γίνεται οικονομική ανάλυση της ζημιάς που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι και απαιτούν από τον υπουργό αποζημίωση για την ζημιά που προκάλεσε ο ίδιος. Μετά την εξώδικο δήλωση ανοίγει ο δρόμος για αγώνες αποζημιώσεων. Σημειώνεται ότι στα αστικά δικαστήρια, με την υποβολή αγωγής, δεν υπάρχει βουλευτική ασυλία πίσω από την οποία να κρυφτεί ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Μεταξύ άλλων στο εξώδικό αναφέρουν:

«Επειδή, η κρατική παρέμβαση σας αίφνης στην ελεύθερη αγορά ως ισχύει  εμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την υγιή οικονομία, διαταράσσει δε, τη φυσική κατανομή των πόρων που επιτυγχάνεται μέσω της προσφοράς και της ζήτησης .

Επειδή στην συγκεκριμένη περίπτωση προκαλείται  ζημία εκατομμυρίων σε κτηνοτρόφους και κρεοπώλες.

Επειδή καταστρατηγείτε την   PE/42/2018/REV/1 του άρθρο 7, σημείο 2, του Ευρωπαϊκού κανονισμού Βρυξέλλες Ια.  Σύμφωνα με το οποίο ένεκα των έκνομων ενεργειών σας ως υπουργού ανάπτυξης προσδιορίζεται  μέγιστη ζημιά για χιλιάδες κτηνοτρόφους και κρεοπώλες και  εν παραλλήλω διαφυγόντα κέρδη

 Επειδή Ένα αρνί για να γίνει 10-14 κιλά κρέας πρέπει να βυζάξει γάλα από την μάνα του  60 ημέρες επί 1,5 κιλό γάλα την ημέρα, θέλει 90 κιλά γάλα επί 1,60 τιμή κιλού γάλακτος, 144€ κοστίζει μόνο το χαμένο γάλα στον κτηνοτρόφο. Αν προσθέσουμε τώρα το φύραμα που θα φάει 0,5 κιλό ανά ημέρα βγαίνει 0,35€ την ημέρα επί 60 ημέρες, έφαγε δηλαδή άλλα 21€,και  0,50€ την ημέρα για τριφύλλι επί 040= 24€, αν βάλουμε άλλο 1,5€ εμβόλια, φάρμακα, ενώτια κλπ, χωρίς τον κόπο και χωρίς κανένα κέρδος του κτηνοτρόφου μας βγαίνει το κόστος παραγωγής 190,5€ !!! Αν ο παραγωγός πουλήσει με 5,5€ το κιλό όπως εν προκειμένω  επιβάλλετε εσείς,  άνευ ουδεμιάς  αιτιολογίας, αν μέσο όρο σε 60 ημέρες ένα αρνί θα έχει 13 κιλά κρέας, ο παραγωγός θα πάρει 71,5€ με κόστος παραγωγής 190,5€ Δηλαδή έχει μπει δηλαδή μέσα 119€ από κάθε αρνί. Κατά τούτο απαιτούμε μετά τα μέτρα που λάβατε  αποζημίωση εκ μέρους σας 119€ για κάθε αρνί που θα σφαγεί  πριν το Πάσχα καθώς και αντίστοιχη αποζημίωση των κρεοπωλών για τα διαφυγόντα κέρδη εξ’ αιτίας των μέτρων σας,

Επειδή σε διαφορετική περίπτωση καθίστασθε υπόλογος έναντι των κτηνοτρόφων και κρεοπωλών, σε συνεργασία με τα συνδικαλιστικά όργανα των δύο κλάδων   η διαφορά οδηγείται στα ελληνικά δικαστήρια.

Επειδή το παρόν είναι βάσιμο νόμιμο και αληθές  

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και όσους στο μέλλον θα προσθέσουμε, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που δημιουργήσατε  με την αλλοπρόσαλλη πολιτικής σας, άλλα  και την  απόλυτη σοβαρότητα του θέματος που  με την οστράκου περιστροφή Σας δημιουργήσατε και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας .

ΣΑΣ   ΚΑΛΟΥΜΕ

Με τη λήψη της παρούσης  να αποκαταστήσετε τα πράγματα στην προτεραία αυτών θέση, άλλως  αποζημιώσετε με το ποσό το οποίο ζημιώσατε τους κτηνοτρόφους και τους κρεοπώλες».