ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο ανέπτυξε μικροτσίπ που ανιχνεύει τον κορωνοϊό κάτω από το δέρμα μας


Επιστήμονες του Πενταγώνου των ΗΠΑ, ανέπτυξαν ένα μικροτσίπ που ανιχνεύει την Covid-19 στο σώμα πριν εκδηλωθούν συμπτώματα, αλλά και ένα φίλτρο που εξάγει τον ιό από το αίμα, όπως γράφει ο Independent.

Σε αυτές τις τεχνολογίες εργάζονται οι ερευνητές του Πενταγώνου μέσα σε ένα μυστικό εργαστήριο που είχε στηθεί στον κολοφώνα του Ψυχρού Πολέμου.

Η ομάδα του Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) δουλεύει μυστικά εδώ και χρόνια στην πρόληψη των επιδημιών και οι αναφορές τη θέλουν να έχει στα χέρια της ένα μικροτσίπ που εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα ώστε να ανιχνεύει τη μόλυνση από τον κορωνοϊό.

Αλλά και ένα επαναστατικό φίλτρο που μπορεί να αφαιρέσει τον ιό από το αίμα όταν συνδεθεί σε ένα μηχάνημα αιμοκάθαρσης.

Ο απόστρατος συνταγματάρχης Matt Hepburn, επιδημιολόγος και επικεφαλής της DARPA στις έρευνες κατά της πανδημίας, έδειξε στην κάμερα του τηλεοπτικού προγράμματος «60 Minutes» του CBS, κάτι σαν ζελέ που εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα και αναλύει συνεχώς το αίμα.

ΗΠΑ - μικροτσίπ

«Το βάζεις κάτω από την επιδερμίδα και αυτό που σου λέει είναι ότι υπάρχουν χημικές αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρα μέσα στο σώμα και αυτό το σήμα σημαίνει πως θα έχεις συμπτώματα αύριο. Μπορείς να πάρεις την πληροφορία σε 3-5 λεπτά».

Το μικροτσίπ, ενσωματωμένο σε ιστό, έχει σχεδιαστεί για να ελέγχει συνεχώς το αίμα του παραλήπτη του τσιπ για την παρουσία του ιού. Μόλις εντοπιστεί τον COVID-19, προειδοποιεί τον ασθενή ώστε να πραγματοποιήσει μια ταχεία εξέταση αίματος, για να επιβεβαιώσει το θετικό δείγμα.

Αντιδράσεις στις ΗΠΑ αλλά και …φίλτρο

Το μικροτσίπ προκάλεσε αντιδράσεις, οι αξιωματούχοι που μίλησαν ωστόσο στην εκπομπή ισχυρίστηκαν ότι το Πεντάγωνο δεν θέλει να παρακολουθεί τους ανθρώπους. Χωρίς να δώσει ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Hepburn μίλησε και για το φίλτρο, που συνδέεται στη συσκευή αιμοκάθαρσης και αφαιρεί από το αίμα τον κορωνοϊό. Η πειραματική 4ήμερη θεραπεία έγινε στον «Ασθενή 16», όπως είπε, τη σύζυγο στρατιωτικού, που βρισκόταν στην εντατική με πολυοργανική ανεπάρκεια. Μέσα σε μερικές μέρες, η γυναίκα έγινε καλά.

ΗΠΑΗΠΑ
Αυτό το φίλτρο αιμοκάθαρσης μπορεί να φιλτράρει τον κορωνοϊό από το αίμα των ασθενών

Ο Hepburn αποκάλυψε πως ο FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων) έχει δώσει άδεια για τη χρήση του φίλτρου μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και με τη βοήθειά του έχουν σωθεί περίπου 300 ασθενείς…

Δείτε το σχετικό βίντεο:



Πηγή