Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ

Ελλάδα

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για τη δολοφονία του νεαρού φιλάθλου της ΑΕΚ και είναι υπόλογη για το γεγονός ότι οι οργανωμένοι Κροάτες χούλιγκαν ταξίδεψαν οδικώς όλη τη χώρα, κυκλοφορούσαν οπλισμένοι και έφτασαν ανενόχλητοι στο γήπεδο της ΑΕΚ, ενώ από την UEFA είχε απαγορευτεί η μετακίνηση οπαδών της ομάδας από την Κροατία και η παρουσία τους στον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ.

Εκτεθειμένη η κυβέρνηση και ο υπουργός προστασίας του πολίτη, καθώς υπήρχε συνεχείς ενημέρωση, από την Europol, την αστυνομία στο Μαυροβούνιο και τις Κροατικές αρχές.

Για να κατάφεραν οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ να φτάσουν στην πρωτεύουσα δύο τινά συμβαίνουν, ή κανένας δεν τους είδε και δεν είχαν ενημερωθεί οι αρχές, πράγμα που από έγγραφα και video που είδαν την δημοσιότητα δεν υφίσταται, ή τα ¨μεγάλα¨ κεφάλια της αστυνομίας, μαζί και ο υπουργός κ. Οικονόμου, δεν έδωσαν την εντολή σε κανέναν από τους επτά αξιωματικούς να ¨μπλοκάρουν¨ το κομβόι των οχημάτων σε οποιοδήποτε κομμάτι της εθνικής οδού.
Είναι λοιπόν ευθύνη του πρωθυπουργού να αποπέμψει τον κ. Οικονόμου, όσο βαρύ και εάν το τίμημα για την κυβέρνηση μετά την παραίτηση ¨για προσωπικούς λόγους¨ από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του κ. Μηταράκη