Θάνος Αξαρλιάν: Σαν σήμερα η δολοφονία του


Είκοσι εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την δολοφονία ενός αθώου από επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν κατά του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Το μεσημέρι της 14ης Ιουλίου 1992 ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Παλαιοκρασσάς, επιβιβάστηκε στο θωρακισμένο όχημά του και αναχώρησε από το υπουργείο, στην οδό Καραγιώργη Σερβίας.

Στη διασταύρωση με την οδό Βουλής στην στροφή, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος.

Αμέσως ξέσπασε φωτιά, ενώ ακούγονταν ουρλιαχτά και κλάματα.

Η θωράκιση του αυτοκινήτου προστάτεψε τον Γιάννη Παλαιοκρασσά και τους συνεπιβάτες του, ωστόσο, στην απέναντι γωνία, πεσμένος μέσα σε μια λίμνη αίματος, ακίνητος, βρισκόταν ένας νεαρός.

Ήταν ο άτυχος φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν, ο οποίος περπατούσε αμέριμνα στην Καραγιώργη Σερβίας και δέχτηκε τα θραύσματα της ρουκέτας που είχε εκτοξεύσει εναντίον του υπουργικού οχήματος η «17 Νοέμβρη»

Μήνυμα του Νίκου Δένδια

Μήνυμα για την επέτειο δολοφονίας του Θάνου Αξαρλιάν ανάρτησε, στον λογαριασμό του στο twitter, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«O Θάνος Αξαρλιάν άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 20 ετών, εξαιτίας της δολοφονικής επίθεσης της 17Ν με ρουκέτα», ανέφερε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε: «H μνήμη του παραμένει ζωντανή, όπως και όλων των θυμάτων της τρομοκρατίας».

.



Πηγή