Θεοχάρης στη FAZ: Οι Γερμανοί τουρίστες μπορούν να ταξιδέψουν οδικώς στην Ελλάδα


«Ο κόσμος χρειάζεται διακοπές. Όλοι έχουμε άγχος», τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά στο γερμανικό κοινό τη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης για προσεκτικό άνοιγμα του τουρισμού από τις 14 Μαΐου.

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού παραχώρησε συνέντευξη στη Frankfurter Allgemeine Zeitung. Συγκεκριμένα, είπε: «Σε σχέση με το 2019 χάσαμε το 2020 το 75% (στον τομέα του τουρισμού). Εξαρτόμαστε πολύ από την εναέρια κυκλοφορία, την οποία πολλοί αποφεύγουν. Οι Γερμανοί θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα με αυτοκίνητο μέσω Αυστρίας και Ελβετίας».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο αύξησης τιμών στον χώρο του τουρισμού ο είπε: «Δεν το βλέπω ως πρόβλημα. Η προσφορά θα είναι ευρεία διότι οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων δεν μπορούν να αντέξουν μια δεύτερη χρονιά κλεισίματος (…)».

Για το αν η κρίση του κορωνοϊού αποτελεί για την Ελλάδα ευκαιρία να εξελίξει το τουριστικό της μοντέλο ο κ. Θεοχάρης εκτιμά: «Κάποια στιγμή το 2022 ή το 2023, θα επιτύχουμε και πάλι τις επιδόσεις του 2019 και στη συνέχεια θα χρειαστούμε έναν μακροπρόθεσμο στρατηγικό αναπροσανατολισμό (…)

Θέλουμε να βασιστούμε όχι μόνο στον καλό καιρό και στα πολιτιστικά αγαθά που μας έχουν κληροδοτήσει οι προηγούμενες γενιές, αλλά και σε στρατηγικές για μια πιο ισορροπημένη προσφορά, περισσότερους προορισμούς και διαφορετικούς τύπους τουρισμού, από καταδύσεις μέχρι σκι».

Με πληροφορίες από DW



Πηγή