Ιωάννινα: Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα»

Μήνυμα αισιοδοξίας για την εκλογική νίκη στις εκλογές του Οκτωβρίου εξέπεμψαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου δημάρχου με την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμά Μπέγκα, τα οποία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης.

Πλήθος κόσμου που έχουν αγκαλιάσει όλα όσα πρεσβεύει η μεγαλύτερη αυτοδιοικητική παράταξη του δήμου Ιωαννιτών έδωσαν δυναμικό παρόν, ενώ συγκινητική ήταν και η προσφορά τους σε είδη πρώτης ανάγκης τα οποία συγκεντρώθηκαν με αφορμή το άνοιγμα του εκλογικού κέντρου για τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία.

«Σας καλωσορίζω στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξής μας. Επιλέξαμε να γίνουν με μία σεμνή τελετή σεβόμενοι το δράμα των συνανθρώπων μας στη Θεσσαλία.

Σήμερα εγκαινιάζουμε το ορμητήριο μας στην πορεία προς τις εκλογές του Οκτωβρίου. Θα πρέπει όμως να παραμείνει αυτό που ορίζει η λέξη ορμητήριο. Γιατί το πιο σημαντικό για εμάς είναι να ξεχυθούμε στην κοινωνία και να συντηρήσουμε τη συνεχή επαφή με αυτή.

Είμαστε η μεγαλύτερη παράταξη του δήμου με βαρύ παρελθόν, παρόν και μέλλον. Οι πολίτες πλέον μπορούν να συγκρίνουν και να αποφασίσουν.

Με αλληλεγγύη μεταξύ μας, ενωμένοι σα γροθιά, χέρι χέρι με την κοινωνία είμαι σίγουρος ότι θα βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους, υποψηφίους και φίλους. Καλό αγώνα», είπε στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Μπέγκας.

Με δεδομένους τους περιορισμούς των εμφανίσεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος τύπου της παράταξης, Μανώλης Καπελίδης, σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες. 

Ως εκπρόσωπος τύπου της δημοτικής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, σας καλωσορίζουμε στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου στη διασταύρωση της Ναπολέοντος Ζέρβα με τη ΣΤΟΑ ΣΑΡΚΑ. 

Από τη θέση αυτή,  η παράταξή μας και ο επικεφαλής της υποψήφιος δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας,  εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια προς τους συγγενείς και τους φίλους των συμπατριωτών μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους στις πρόσφατες πλημμύρες.  

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση  στους πληγέντες Θεσσαλούς συμπατριώτες μας και ευχόμαστε την όσο το δυνατόν γρήγορη αποκατάσταση όλων των ζημιών.

Η παράταξή μας σε ένδειξη συμπαράστασης στους πληγέντες συμπατριώτες μας, πήρε την πρωτοβουλία να συγκεντρωθούν βασικά είδη και αγαθά για να σταλούν σ΄αυτούς που μέχρι αυτή την ώρα στερούνται  και των πιο απαραίτητων  υλικών μέσων για τη διαβίωσή τους. 

Με αφορμή αυτή την ανείπωτη καταστροφή  για τη Θεσσαλία, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, βρισκόμενοι μπροστά στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου πρέπει όλοι μας να δούμε ότι η εκλογή της δημοτικής αρχής δεν είναι και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται  με χαλαρότητα , γιατί οι αυτοδιοικητικές αρχές που θα εκλεγούν, όπως και οι κυβερνήσεις που εκλέγονται καθορίζουν τόσο το μέλλον των πόλεων μας, όσο και το μέλλον της χώρας μας και συνεπώς και το μέλλον του καθενός από εμάς. 

Για αυτό καλούμε το σύνολο των συμπολιτών και συνδημοτών μας και ιδίως τις νέες και τους νέους να συμμετέχουν μαζικά  στις επερχόμενες εκλογές και να μην αφήσουν να καθορίζεται το μέλλον και ο τόπος μας από μειοψηφίες. Η αποχή  δεν είναι λύση. Η αποχή είναι βλαπτική για όλους. Δεν πρέπει μπροστά στα   όποια αδιέξοδα και στις δυσκολίες να αφήσουμε να  υπερισχύσει η αντίληψη ότι είναι όλοι ίδιοι, γιατί δεν είμαστε και δεν είναι όλοι ίδιοι με την κακή έννοια της λέξης. 

Η παράταξή μας ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ , ο επικεφαλής της Θωμάς Μπέγκας  και τα στελέχη της, παλαιοί και νέοι υποψήφιοι, έχουν αποδείξει και θα αποδείξουν για μια ακόμη φορά, ότι έχουν γνώση, εμπειρία, θέσεις, απόψεις και όραμα για την πόλη και το δήμο μας και πάνω από όλα αγάπη για τα Γιάννενα και τους δημότες.

Το γεγονός αυτό το δείχνει, πρώτα από όλα το θετικό αποτύπωμα που  άφησε στο δήμο μας η δημοτική αρχή του Θωμά Μπέγκα στο διάστημα 2014-2019 και μάλιστα στις πιο δύσκολες στιγμές και στην πιο μεγάλη οικονομική κρίση που περνούσε η χώρα μας με τεράστιους δημοσιονομικούς περιορισμούς, περιστολές δαπανών, περιορισμό του ανθρώπινου δυναμικού. Παρόλα αυτά η δημοτική αρχή του Θωμά Μπέγκα,  παρέδωσε ένα δήμο ξεχρέωτο, με μεγάλο πλεόνασμα στα ταμία του και με σχεδιασμό μεγάλων και εμβληματικών έργων. Το δεύτερο είναι η πληρότητα και η μεγάλη ανανέωση του ψηφοδελτίου μας , το οποίο αποτελείται τόσο από παλαιούς έμπειρους υποψηφίους,  γυναίκες και άνδρες, αλλά  και από νέες και νέους υποψηφίους,  τόσο στην ηλικία, όσο και στον αυτοδιοικητικό στίβο, με γνώσεις, νέες απόψεις, σύγχρονες αντιλήψεις και πρωτίστως διάθεση για προσφορά.

Φίλες και φίλοι. 

Είμαστε η μεγαλύτερη, η πληρέστερη, η ικανότερη, αλλά και η καλύτερη  αυτοδιοικητική παράταξη  με επικεφαλής το Θωμά Μπέγκα. Τα χαρίσματα, τις ικανότητες και πάνω από όλα την ανθρωπιά του οποίου όλοι γνωρίζετε.

Για αυτό, για την συμμετοχική αντίληψη του επικεφαλής και της παράταξης, για την αντίληψη  της δημοκρατικής λειτουργίας και του ανοιχτού δημαρχείου στους δημότες, για την πληρότητά του προγράμματός μας που μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα της παράταξης μας και το οποίο θα αναλυθεί από τις  υποψήφιες και τους υποψήφιους  δημοτικούς και τοπικούς μας συμβούλους,  για τις ικανότητες του επικεφαλής και  των υποψηφίων της παράταξης, σας καλούμε όλες και όλους  να  συμμετέχετε στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και να επιλέξετε το ψηφοδέλτιο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.

Τις τύχες του δήμου και των δημοτών  πρέπει να τις διαχειριστούν πρόσωπα ικανά με πρόταγμα τις δημοκρατικές διαδικασίες και πάνω από όλα τη διαφανή χρήση των δημοτικών πόρων και των οικονομικών του δήμου και όλα τα παραπάνω η παράταξή μας τα απέδειξε στην πράξη και σαν μελλοντική δημοτική αρχή, θα φανεί καλύτερη από το παρελθόν και αντάξια της εμπιστοσύνης των δημοτών».