Ιωάννινα: «Μικρά Οχήματα – Μεγάλη Ευθύνη» εκπαιδευτική δράση του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων και του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα (5-12-2023) η εκπαιδευτική δράση, που διοργανώθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών, η οποία διήρκησε από την προηγούμενη Τετάρτη (29-11-2023) και έλαβε χώρα στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιμνοπούλας στα Ιωάννινα. 

Αφορμή για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία υπήρξε η αυξανόμενη χρήση των ποδηλάτων και των πατινιών στις ηλικίες των μαθητών γυμνασίου. 

Έτσι λοιπόν, επίκεντρο του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η μικροκινητικότητα, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μικρά Οχήματα – Μεγάλη Ευθύνη». 

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν περισσότεροι από 600 μαθητές και μαθήτριες από 20 γυμνάσια των Ιωαννίνων, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα οφέλη της μικροκινητικότητας, τους κανόνες που διέπουν τη χρήση των ποδηλάτων και των πατινιών και τις βέλτιστες πρακτικές οδικής συμπεριφοράς. 

Επιπλέον, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, μέσω γυαλιών εικονικής πραγματικότητας, να «περιπλανηθούν» με ποδήλατο ή πατίνι σε συνθήκες αστικού περιβάλλοντος, ώστε να αντιληφθούν ακόμη καλύτερα τη σημασία της τήρησης των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ακόμα και με τα μεταφορικά αυτά μέσα.

Επισημαίνεται, ότι από την έναρξη και της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου βρίσκονται σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, προκειμένου οι μαθητές να έρχονται σε επαφή με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, ώστε να υιοθετήσουν από μικρή ηλικία σωστή οδικής συμπεριφορά.