Ιωάννινα: Πρόταση του Παντελή Κολόκα για την ανάπλαση της Λιμνοπούλας

Την πρόταση της παράταξης «Γιάννενα – Όμορφη Πόλη», για την ανάπλαση του παραλίμνιου μετώπου στην πλευρά της Λιμνοπούλας, δίνει σήμερα στη δημοσιότητα, ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων, Παντελής Κολόκας.

Ο κ. Κολόκας και οι συνεργάτες του, έχουν εντάξει στο πρόγραμμα της παράταξης τη συγκεκριμένη πρόταση, η οποία αποτυπώνεται και στις μακέτες που δίνονται στη δημοσιότητα, περιλαμβάνοντας τους εξής πυλώνες για την ανάπλαση του παραλίμνιου μετώπου της Λιμνοπούλας: 

  • Ριζική ανάπλαση δίπλα στη λίμνη με την κατασκευή ενός πολύ μικρού λιμανιού, το οποίο θα αποτελεί έναν χώρο ελλιμενισμού για μικρά ιστιοπλοϊκά σκάφη.
  • Δημιουργία περιπατόδρομου που θα οδηγεί στο λιμανάκι, ώστε οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της πόλης να έχουν εύκολη πρόσβαση απολαμβάνοντας έναν περίπατο ή μια βόλτα με ποδήλατο.
  • Τοποθέτηση σε όλο τον χώρο φωτισμού σύγχρονης τεχνολογίας.
  • Δημιουργία ξύλινης κατασκευής και ενός καλαίσθητου συντριβανιού με παγκάκια περιμετρικά αυτής, για την ξεκούραση των επισκεπτών. 
  • Συμβατή δενδροφύτευση σε όλη την περιοχή ανάπλασης.
  • Στο πλαίσιο της ανάπλασης προτείνεται απομάκρυνση τμήματος των κερκίδων που βρίσκονται τώρα εκεί.

Όπως αναφέρουν ο κ. Κολόκας και οι συνεργάτες του, μια τέτοια ανάπλαση θα είχε πολλαπλά οφέλη τόσο για τη λίμνη Παμβώτιδα, όσο κυρίως για τον τουρισμό, καθώς θα συνέβαλε τα μέγιστα για την περαιτέρω ανάδειξη ενός από τα ομορφότερα τμήματα περιμετρικά της Λίμνης.

Παράλληλα, με την ολοκλήρωση μιας τέτοιας ανάπλασης και κυρίως με τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης περιπατητικής διαδρομής, όλοι οι κάτοικοι της δυτικής πλευράς της πόλης των Ιωαννίνων, θα είχαν άμεση πρόσβαση στην παραλίμνια περιοχή.