Ιωάννινα: Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων

Σε εξαιρετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση μεταξύ του υποψηφίου δημάρχου Ιωαννίνων με την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμά Μπέγκας και του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων, κ.κ. Μαξίμου.

Στη διάρκεια της συζήτησης, στο γραφείο του Μητροπολίτη, τονίστηκε η εξαιρετική συνεργασία που υπήρξε την περίοδο 2014-2019 τόσο σε προσωπικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο, η οποία απέδωσε καρπούς για τα Γιάννενα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα που αναφέρθηκαν ήταν η προσπάθεια όλων των φορέων των Ιωαννίνων για την λειτουργική αναβάθμιση του αεροδρομίου, στην οποία συμμετείχε ενεργά ο Μητροπολίτης και η οποία είχε ως αποτέλεσμα την λειτουργία του «Β. Πύρρος» ως διεθνή αερολιμένα, η συνεργασία για την τουριστική προβολή της περιοχής με την αποστολή στη Γερμανία όπου ο κ.κ. Μάξιμος συνέβαλε τα μέγιστα λόγω των διασυνδέσεων που είχε, καθώς και στη συμμετοχή του δήμου Ιωαννιτών μαζί με την Μητρόπολη Ιωαννίνων κι άλλους φορείς στο έτος ελληνορωσικής φιλίας, ένα γεγονός ανταλλαγής πολιτιστικών δράσεων υψηλού επιπέδου, στο πλαίσιο των οποίων φιλοξενήθηκε στην Μόσχα η έκθεση θρησκευτικών και κοσμικών κειμηλίων της γιαννιώτικης αργυροτεχνίας.

«Με τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων είχαμε μια άριστη συνεργασία την περίοδο που διετέλεσα δήμαρχος. Αυτή συνεχίστηκε και στη διάρκεια της τρέχουσας αυτοδιοικητικής θητείας. Οι δίαυλοι επικοινωνίας υπήρξαν πάντα ανοιχτοί και σε περίπτωση που ο γιαννιώτικος λαός μας εκλέξει ως νέα δημοτική αρχή το υπόβαθρο για νέες κοινές δράσεις προς όφελος του τόπου υπάρχει και είναι ισχυρό», δήλωσε ο κ. Μπέγκας.