Ιωάννινα: Σχόλιο της ΛΑΣΥ Ιωαννίνων για το Lake run τις βραβεύσεις και τον μαζικό αθλητισμό

Οι χιλιάδες συμπολίτες μας που συμμετείχαν το Σαββατοκύριακο στο Ioannina Lake Ran, ιδιαίτερα οι μεγάλοι και μικροί αθλητές με αναπηρίες και οι οικογένειές τους που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά, την τεράστια ανάγκη των Γιαννιωτών για μαζικό λαϊκό αθλητισμό. 

Στο έδαφος αυτών των ελλείψεων δραστηριοποιείται μια ιδιωτική εταιρία, που βγάζει νόμιμα έσοδα από τις αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνει, και για να διαφυλάξει τα κέρδη της, προβάλει τους υποψηφίους δημάρχους που αναγνωρίζει ότι θα διατηρούν τις συνθήκες κερδοφορίας της. 

Οι κκ. Παπαγεωργίου, Μπέγκας και Καλογιάννη, που επιλέχθηκαν από την ιδιωτική εταιρία να βραβεύσουν τους δρομείς, όχι μόνο δεν αγωνίζονται για δωρεάν μαζικό αθλητισμό, αλλά έχουν ξεγράψει από τις διεκδικήσεις τους οποιαδήποτε δωρεάν αθλητική εκδήλωση για την πόλη.

Γι αυτό άλλωστε θεωρούν «εκτός αρμοδιότητας» το γεγονός ότι στο Πανηπειρωτικό Στάδιο, το μεγαλύτερο της πόλης, οι εικόνες εγκατάλειψης είναι ορατές. Ότι δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός. Όλοι μαζί αποδέχονται ότι μια άλλη επιχείρηση,  μία ΠΑΕ, αυτή του ΠΑΣ Γιάννενα , έχει οικειοποιηθεί χώρους όπως το γήπεδο ποδοσφαίρου, που ανακατασκευάζεται, αποκλείοντας αθλούμενους και αθλητικούς ερασιτεχνικούς συλλόγους.

Ομοίως δεν τους απασχολούν οι αντίστοιχες εικόνες στη «Λιμνοπούλα». Η στέγη του κολυμβητηρίου  που «τρέχει βροχή» στην πρώτη νεροποντή, ή το γεγονός ότι η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων συνοδεύεται με ακόμη ένα δυσβάστακτο κόστος για τη λαϊκή οικογένεια. Στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση, ο έτερος υποψήφιος Δήμαρχος, ο κ. Κολόκας που ως πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ, φέρει πρώτος την ευθύνη της κατάντιας του μαζικού αθλητισμού στην πόλη, καθώς ήταν αυτός που διαχειρίστηκε την εγκατάλειψη προς όφελος των επιχειρήσεων. 

Ο λαός των Ιωαννίνων όμως, που έχει ανάγκη να αθληθεί και δεν υπάρχει κανένας κατάλληλος χώρος, οφείλει να βγάλει συμπεράσματα, για τα προγράμματα των δήθεν “ανεξάρτητων” παρατάξεων που πίσω από τη μάσκα του “αυτοδιοικητικού” κρύβουν τον καθαρά αντιλαϊκό χαρακτήρα τους. Να στηρίξουν με την ψήφο τους τη Λαϊκή Συσπείρωση,  το ψηφοδέλτιο που αγωνίζεται για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.