«Κάτι τρέχει» με τα τεστ Covid του Τζόκοβιτς


Συνεχίζεται το θρίλερ με την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει το ζήτημα της συμμετοχής του ανεμβολίαστου Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open, με τη δικηγορική ομάδα του να υποστηρίζει ότι στις 16 Δεκεμβρίου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, επομένως τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει φυσική ανοσία.

Ωστόσο, από τη συγκεκριμένη ημερομηνία και έπειτα, που θα έπρεπε να είχε τεθεί σε καραντίνα, ο Σέρβος τενίστας ήταν ιδιαίτερα δραστήριος.

Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, στις 16 Δεκεμβρίου, έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση της ταχυδρομικής υπηρεσίας Σερβίας, ενώ την επόμενη ημέρα παρευρέθηκε σε event της Ένωσης τένις Βελιγραδίου, στην οποία βράβευσε νεαρούς τενίστες και τενίστριες.

Επίσης, το tweet του Πορτογάλου δημοσιογράφου Χοσέ Μοργάδο (καλύπτει θέματα τένις) εμφανίζει τον Τζόκοβιτς στο Βελιγράδι τα Χριστούγεννα, να ποζάρει με τον αστέρα του χάντμπολ Πέταρ Τζόρτζιτς.

Ο ίδιος εμφανίζεται να παίζει τένις στους δρόμους του Βελιγραδίου σε ένα post στο Instagram στις 26 Δεκεμβρίου, το οποίο ωστόσο έχει κατέβει τώρα.

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη αίσθηση είναι το τεστ κορωνοϊού του «Νόλε».

Το Spiegel σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι το QR code που παραπέμπει στο τεστ του Τζόκοβιτς της 16ης Δεκεμβρίου και παρουσιάστηκε στα δικαστήρια τη Δευτέρα, δείχνει κατά περιόδους αρνητικό αποτέλεσμα.

Ειδικότερα, η πρόσβαση στο αποτέλεσμα του τεστ του Τζόκοβιτς το απόγευμα της Δευτέρας, μέσω του QR code, απεκάλυπτε αρνητικό τεστ, ενώ λίγο αργότερα με την ίδια σάρωση το αποτέλεσμα εμφανιζόταν αρνητικό.

Σε ανάλογη προσπάθεια του Guardian σήμερα, το αποτέλεσμα εμφανιζόταν μόνο θετικό, ενώ σε δοκιμή των New York Times, προέκυψαν επίσης αντιφατικά αποτελέσματα από το ίδιο QR code.

neo-thriler-ta-mystiria-me-ta-test-covid-toy-tzokovits-561663757



Πηγή