Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Έδειξε τα «δόντια» της σε Ιόνιο και Δυτική Ελλάδα


Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έχει ήδη «χτυπήσει» πολλές περιοχές της χώρας. Στο έλεος των έντονων καιρικών φαινομένων βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τα νησιά του Ιονίου και η δυτική Ελλάδα.

Καταγράφηκαν βροχές και καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα θα ενταθούν σήμερα και αύριο. Στα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι η πτώση της θερμοκρασίας, οι χαλαζοπτώσεις, ενώ χιόνια θα πέσουν σε ορισμένα ορεινά σημεία της χώρας.

Προειδοποιητικά μηνύματα της Πολιτικής Προστασίας εστάλησαν στους κατοίκους της Κέρκυρας και της Κεφαλονιάς, ενώ το 112 έφτασε και στην Πάτρα, προκειμένου να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις υπό τον φόβο σφοδρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών.

Η προειδοποίηση του 112 για τα επικίνδυνα φαινόμενα

12-2

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την κακοκαιρία. Σε δηλώσεις του, ο κ. Στυλιανίδης έδωσε οδηγίες προς τους πολίτες προαναγγέλλοντας ότι οι οδηγίες αυτές θα αποσταλούν και με το 112 αν χρειαστεί.

«Μέσα από την διεξοδική ανάλυση των δεδομένων φτάσαμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για να αυξήσουμε την ετοιμότητα της χώρας» είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε: «Θέλουμε να λειτουργήσουμε προληπτικά, να μην περιμένουμε να εμφανιστεί πλημμυρικό φαινόμενο και απλώς να τρέξουμε».



Πηγή