Κατρούγκαλος: Κοινό εθνικό μέτωπο στα ελληνοτουρκικά με σαφείς κόκκινες γραμμές


Κυρώσεις στην Τουρκία, επέκταση των χωρικών υδάτων νότια και ανατολικά της Κρήτης αλλά και κοινό εθνικό μέτωπο στα ελληνοτουρκικά, είναι το τρίπτυχο που έθεσε σχετικά με τα ελληνοτουρκικά ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τη συνάντηση και την ενημέρωσή του από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

«Η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται σε επίπεδα που δεν τα είχαμε γνωρίσει μέχρι σήμερα και αυτό απαιτεί όλες οι πολιτικές δυνάμεις, όλος ο ελληνικός λαός να είναι στρατευμένος σε ένα κοινό εθνικό μέτωπο. Το εθνικό μέτωπο όμως αυτό έχει ανάγκη από μία αποτελεσματική στρατηγική εξωτερικής πολιτικής, που δυστυχώς δεν τη βλέπουμε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Γιατί δεν έχει γίνει ακόμη η επέκταση των χωρικών υδάτων νότια και ανατολικά της Κρήτης, η οποία ήταν αντικείμενο εξαγγελίας εδώ και σχεδόν δύο χρόνια; Γιατί συνεχίζεται η έμφαση σε μια πολιτική επικοινωνίας και όχι ουσίας, η οποία εξαχρειώνει την επιθετικότητα της Τουρκίας;» διερωτήθηκε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.



cnn.gr