Κερατέα: Μεγάλο το μέτωπο της πυρκαγιάς – Αγώνας δρόμου να μην φτάσει στον Δρυμό Σουνίου


Εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Κερατέας και η οποία έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ανέμων.

«Γίνεται μεγάλη επιχείρηση για να ελεγχθεί η φωτιά. Πριν από το απόγευμα πρέπει να έχει ελεγχθεί αλλά υπάρχουν ισχυροί άνεμοι» ανέφερε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Πατούλης και προσέθεσε: «Οδεύει προς τον Δρυμό στο Σούνιο. Απέχει από την Παλαιά Φώκαια, όμως πρέπει να ελεγχθεί. Ενδεχομένως να χρειαστούν κι άλλες εκκενώσεις σε μικρούς οικισμούς». Έκανε, δε, έκκληση προς τους πολίτες όταν λαμβάνουν μήνυμα με οδηγίες από την πολιτική προστασία να ακολουθούν τις οδηγίες.

Νέο μήνυμα ενεργοποιήθηκε από το 112, αυτή τη φορά για τη Συντερίνα με την οδηγία να κινηθούν οι κάτοικοι του οικισμού προς την Ανάβυσσο.

Νωρίτερα, ειδοποίηση για εκκένωση έλαβαν μέσω του 112 οι κάτοικοι και όσοι βρίσκονται στο Μαρκάτι και την Κερατέα, με την οδηγία να κινηθούν προς το Λαύριο ενώ ζητήθηκε και η εκκένωση του Αγ. Κωνσταντίνου προς Ανάβυσσο.

Επί ποδός βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός του δήμου Σαρωνικού, αλλά και του όμορου δήμου Λαυρεωτικής, για τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Κερατέα και οι υδροφόρες τους ενεργούν συντονισμένα με την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική.

«Το μέτωπο είναι μεγάλο, ενιαίο και σε ένταση, γιατί βρίσκεται σε δάσος και φυσάει δυνατός βοριάς», λέει ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου και συνεχίζει: «Τα πράγματα είναι δύσκολα. Οι ριπές πρέπει να φτάνουν και τα 6 μποφόρ. Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να μην πλησιάζει γιατί είναι επικίνδυνο. Τα οχήματα να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Αστυνομίας και να μην κατευθύνονται προς τον δρόμο Αγίου Κωνσταντίνου-Αναβύσσου, γιατί είναι κλειστός».

Το μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο και κινείται προς την Καμάριζα, τόνισε στον ΣΚΑΙ 100.3 ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς. Σύμφωνα με τον ίδιο αγνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα. Μιλώντας και ο γιός της στον ΣΚΑΙ 100.3, δήλωσε ότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σπίτι άλλα αυτό δεν είναι δυνατό γιατί έχει πιάσει φωτιά.

Μάλιστα ο δήμαρχος Λαυρεωτικής δήλωσε ότι έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του δήμου είδε ενα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά.

Την ίδια ώρα, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και μέσω στροβιλισμού ανεβαίνουν τα μποφόρ

Εντωμεταξύ ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και αυτή την ώρα επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, έξι αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα με τη συνδρομή από υδροφόρες δήμων.

Την ίδια ώρα, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Από πλευράς αστυνομίας, λόγω της πυρκαγιάς διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά λεωφόρο Κερατέας – Λαυρίου από την γέφυρα Αδάμ.



Πηγή