Κοιτάζοντας την υπόθεση Πότση με τραβηγμένες τις κουρτίνες

Από την Παρασκευή που μας πέρασε το πολιτικό σκηνικό σε ότι αφορά την Περιφέρεια Ηπείρου, έχει αναπτύξει πλέον και πτυχές “ροζ” μετά την εμπλοκή Αντιπεριφερειάρχη σε καταγγελία Γιαννιώτισσας για σεξουαλική παρενόχληση.

Ούτως ή άλλως, η δυσωδία ήταν ξέχειλη σε ότι αφορά τα της “αξιοβίωτης” παράταξης του Αλ.Καχριμάνη, με ενέργειες και πρόσωπα που σκανδαλωδώς βρέθηκαν εκ του μη όντος “συνέταιροι” στο φαγοπότι που εκτυλίσσεται στη περιοχή και με λουκούλλειο γεύμα, τι άλλο, το Δημόσιο χρήμα.

Όμως είναι η αλήθεια, πως αυτά τα σεξουαλικού περιεχομένου νέα δεδομένα, μέχρι σήμερα, όχι δεν υπήρχα, (και δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά στον καταγγελθέντα), αλλά δεν έβλεπαν το φως της δημοσιότητας.

Τον λόγο έχουν στο εξής οι Αρχές για να διαλευκάνουν την σοβαρότατη αλλά και πρωτοφανή για τα τοπικά δρώμενα καταγγελία της 23χρονης κοπέλας όσο κι αν κάποιοι θιγμένοι ωρύονται ότι πρόκειται για “ψευδή, αήθη και συκοφαντική” καταγγελία, υπονοώντας ότι πρόκειται για πολιτική επίθεση.

Χωρίς να γνωρίζει ουδείς, πέραν των εμπλεκομένων για την ώρα, τι ακριβώς έχει συμβεί, προκύπτουν πολλά εύλογα ερωτηματικά στο παρασκήνιο της υπόθεσης.

Αφενός μεγάλη απορία κάθε νοήμονα και καλόπιστου πολίτη, είναι το γεγονός πως από τη στιγμή που εκδόθηκε η εντολή αυτοφώρου την Παρασκευή, ο καταγγελθείς Οδυσσέας Πότσης, αντί να παρουσιαστεί μετά του δικηγόρου του στο αστυνομικό τμήμα και να υπερασπιστεί όσα δηλώνει κατόπιν εορτής, εξαφανίστηκε προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του.

Αυτό το κρυφτο-κυνηγητό ως πράξη, δεν αποτελεί συνήθη τακτική ατόμων που έχουν δεχθεί “ ψευδή, αήθη και συκοφαντική” καταγγελία-επίθεση.

Αφού πέρασε το επίμαχο διάστημα της αναζήτησης από τις Αρχές του καταγγελθέντος Αντιπεριφερειάρχη, άρα διέφυγε τον κίνδυνο της σύλληψής του, τόσο ο ίδιος όσο και ο επικεφαλής του Αλ.Καχριμάνης, ποίησαν την …νήσσαν. “Μιλιά για το φόνο” σαν να μην έγινε ποτέ.

Μάλλον επαναπαύονταν στη θεά τύχη και στην εύνοιά της (που ομολογουμένως μέχρι προ καιρού ήταν πολλή δοτική μαζί τους), προκειμένου να αποσιωπηθεί το γεγονός και από την επόμενη ημέρα να συνεχίσουν απρόσκοπτα το πολιτικό τους ταξίδι, όπως τόσα και τόσα χρόνια έως σήμερα.

Τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι όμως, μιας και το γεγονός διέρρευσε και πήρε τεράστιες διαστάσεις ειδικά από τη στιγμή που το δημοσιοποίησε ο Δημοσιογράφος Κώστας Καλτσής, την Κυριακή το απόγευμα.

Δευτέρα πρωί πλέον, αντιλαμβανόμενοι από κοινού Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης ότι το θέμα δεν έμεινε “κάτω από το χαλί” έχουμε μια εξαναγκαστική καθυστερημένη παραίτηση του Οδ.Πότση λόγω του ότι το “μυστικό” έγινε βούκινο αλλά και μια τραγελαφική αποδοχή της παραίτησης από τον Καχριμάνη, ως απόπειρα- τρυκ να λήξει το θέμα εδώ με το μικρότερο πολιτικό κόστος και να μην αναγκαστεί να τον αποπέμψει ως οφείλει από το Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και από το επικείμενο ψηφοδέλτιο.

Όλα αυτά είναι “καθρεφτάκια” σε ιθαγενείς βάσει μιας τακτικής, αυτή του στρουθοκαμηλισμού που γνωρίζει άριστα ο Καχριμάνης.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον Περιφερειάρχη. Υπάρχει κάποια υπόθεση στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων μεταξύ δύο κυριών που κατά ένα περίεργο τρόπο, εμπλέκονται “άτομα” της παράταξής του ; Και εννοούμε στο παρόν αφήνοντας για την ώρα το παρελθόν για το οποίο θα επανέλθουμε. Είναι η πρώτη φορά που ο Περιφερειάρχης γίνεται μάρτυρας “ροζ πτυχών” στους κόλπους της παράταξής του;

Έχει ομολογουμένως μια τάση το “όνομα” του Αντιπεριφερειάρχη να εμπλέκεται με το γυναικείο φύλο σε διαδόσεις στην πόλη, ελπίζουμε όχι και ο ίδιος, ο οποίος εμφανίζεται ως βαθιά θρησκευόμενος και με άριστες σχέσεις με εκκλησία και ιερές μονές.

Σήμερα εύλογα η παράταξη του Σπύρου Ριζόπουλου ζητά το αυτονόητο. Ολική πολιτική καρατόμηση του πρώην Αντιπεριφερειάρχη μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Όσο και να πονά τον Καχριμάνη αυτή η εκδοχή, μιας και ο Οδ.Πότσης ήταν ένα από τα βαριά χαρτιά του, είναι αναγκασμένος να το πράξει παίρνοντας πρωτίστως παράδειγμα από τη συμπεριφορά του κόμματος που του έδωσε το χρίσμα. Θα πρέπει να αναλογιστεί πως έπραξε η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάλογα περιστατικά ή διαφορετικά αν δεν μπορεί να εναρμονιστεί στα δίκαια και απαραίτητα θα πρέπει η Ν.Δ να τον …συνετίσει.

Θα πρέπει παρεμπιπτόντως και η νυν Βουλευτής και Υφυπουργός Μαρία Κεφάλα, που ως γνωστόν, πέραν από προσωπική στενή φίλη του Οδ.Πότση, μεγάλο μέρος του αγώνα της από το 2019 μέχρι πρόσφατα είχε την υπογραφή του, να τοποθετηθεί επί του θέματος. Άλλωστε το κίνημα “metoo” που καλώς εδραιώθηκε επί εποχής Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι μόνο να το χρησιμοποιούμε ως ψηφοθηρικό εργαλείο αλλά να το τιμούμε και να το υπερασπιζόμαστε ακόμα και όταν “χτυπά” μέσα στην αυλή μας …με την ευρεία έννοια.

Επίσης απορίας άξιον είναι πως θα πράξουν οι κυρίες της παράταξης Καχριμάνη. Θα περίμενε κανείς, το θέμα της απομάκρυνσης του Αντιπεριφερειάρχη να έχει προκύψει πρωτίστως από τις εκπροσώπους του γυναικείου φύλου που έχουν εκλεγεί ή κατεβαίνουν υποψήφιες με την …”αξιοβίωτη” και όχι από τον Σπ.Ριζόπουλο. Μέχρι ώρας επικρατεί “σιγή ασυρμάτου” και τελούμε κι εμείς σε αναμονή. Διότι σίγουρα αν αυτή η προκλητική αφωνία από τις εν λόγω κυρίες συνεχιστεί θα είναι ένα μεγάλο θέμα που θα μας απασχολήσει.