Κορωνοπάρτι – Άλιμος: Δεκάδες κρούσματα – «Κράζουν» οι χρήστες των social media για τη μη τήρηση των μέτρων (pics+vid)


Από κορωνοπάρτι σε μπιτς μπαρ του Αλίμου προέκυψαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού. Νεαροί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έδωσαν το «παρών» στο πάρτι ανεβάζουν σχετικά βίντεο, στηλιτεύοντας τη μη τήρηση των βασικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Από βίντεο προκύπτει ότι τη συγκεκριμένη βραδιά οι θαμώνες του μπιτς μπαρ ήταν κολλημένοι σαν σαρδέλες.

Στα σχόλια που συνοδεύουν το βίντεο, αρκετοί χρήστες αποκαλύπτουν ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Όπως έγινε γνωστό στην τελευταία ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά, αποκλειστικά καθήμενοι θα είναι οι πελάτες από την Πέμπτη 8 Ιουλίου σε μπαρ, κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης.

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, το μέτρο αυτό λαμβάνεται ώστε να περιοριστεί ο συγχρωτισμός και η υπερμετάδοση που παρατηρείται σε αυτούς τους χώρους, έτσι ώστε «να έχουμε μια ασφαλή και προστατευμένη διασκέδαση».

Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις, θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη ημέρα.

unnamed
alim_1alim_1
alim_2alim_2

Έρχεται «σαφάρι» ελέγχων σε εστίαση και διασκέδαση

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, oι έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς και την ΕΛ.ΑΣ. για την τήρηση των μέτρων θα είναι σαρωτικοί σε ολόκληρη τη χώρα.

Μάλιστα θα μπαίνει λουκέτο στην επιχείρηση που παραβιάζει τα μέτρα από την πρώτη παράβαση, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο τοπικού lockdown όπου υπάρχει έκρηξη κρουσμάτων.

Στο πλαίσιο του «σαφάρι» των ελέγχων, εκπαιδεύτηκαν 3220 αστυνομικοί όσον αφορά στους ελέγχους τόσο στους πολίτες όσο και στην επικοινωνιακή διαχείριση των ελέγχων.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται κοινή υπουργική απόφαση, στην οποία θα προβλέπονται τα πρόστιμα καθώς και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός.




Πηγή