Κορωνοπάρτι: Σκουπιδότοπος οι πλατείες μετά τους συνωστισμούς (vid)


Τα κορωνοπάρτι σε πλατείες της Αττικής εξελίσσονται χωρίς όρια, με τις εικόνες της επόμενης ημέρας να αποτυπώνουν την κατάσταση.

Οι κάτοικοι των περιοχών όπου διοργανώνονται τα πάρτι, μιλούν για «εφιαλτικές εικόνες» και «απουσία της αστυνομίας», όπως η παρακάτω καταγγελία στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Όπως λένε, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αφού συγκεντρώνονται εκατοντάδες άτομα, τα οποία πολλές φορές παρεκτρέπονται.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν συμβεί επεισόδια, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν ότι πρόκειται για οργανωμένα πάρτι.

Για οργανωμένα πάρτι, από τα οποία κάτι έχουν να κερδίσουν αυτοί που τα υποκινούν, έκανε λόγο ο Γιώργος Αποστολόπουλος, δημοτικός σύμβουλος δήμου Αθηναίων, ο οποίος ζήτησε την προληπτική επέμβαση της αστυνομίας, προκειμένου να αποτραπούν οι συγκεντρώσεις.

Ο κ. Αποστολόπουλος σημείωσε ότι ο κόσμος, έχοντας κουραστεί από τον εγκλεισμό, ψάχνει βαλβίδες αποσυμπίεσης.

Ένας τρόπος εκτόνωσης θα μπορούσε να αποτελέσει το άνοιγμα της εστίασης «για να έχουμε αποσυμπίεση», τόνισε ο κ. Αποστολόπουλος.

Από τη μεριά του, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, σημείωσε ότι δεν είναι μόνο δουλειά της αστυνομίας να επιτηρεί και να παρεμβαίνει στα κορωνοπάρτι, αλλά θα πρέπει να γίνουν μαζικές κινήσεις από όλους.

«Καταλαβαίνω την αγανάκτηση», υπογράμμισε ο κ. Καλλιακμάνης επισημαίνοντας ότι «η αστυνομία δεν είναι ανύπαρκτη, κάνει μια ήπια διαχείριση».



Πηγή