Κωνσταντινούπολη: «Όμηροι» στο αεροδρόμιο από τις τουρκικές αρχές Ελληνίδα διδάκτωρ με το γιο της


Στο Open TV μίλησε συγκλονισμένη από τα όσα έζησε στην Τουρκία η Διδάκτωρ Λαογραφίας στο ΕΚΠΑ, Μυροφόρα Ευσταθιάδου με τον γιό της.

Βίωσε μία περιπέτεια τρόμου μαζί με το 15χρονο γιο της όταν έφτασε στην γειτονική χώρα. Τους ανακοίνωσαν πως είναι ανεπιθύμητοι εκεί και για δυο μέρες πέρασαν δύσκολες ώρες στα κρατητήρια του αεροδρομίου.

Στη μαρτυρία της στο OPEN περιγράφει πολύωρες ανακρίσεις σε ένα κελί χωρίς φως, με τους άνδρες της τουρκικής ασφάλειας να προσπαθούν να τους εξαντλήσουν, ενώ λίγο πριν της κατασχέσουν το κινητό πρόλαβε να ενημερώσει τον σύζυγό της.

«Μας μετέφεραν σε έναν χώρο που δεν είχε παράθυρα, ούτε ρολόι. Έτσι, η αναμονή για το επόμενο χτύπημα της πόρτας ήταν ακόμα πιο έντονη. Κατέσχεσαν το κινητό μου, ήταν δύσκολα. Έπαιρνα δύναμη από τον γιο μου κι εκείνος από εμένα» τονίζει η κυρία Ευσταθιάδου.

«Μας πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και η ανάκριση ήταν συνεχής. Με ρωτούσαν αν έχω δουλέψει στην Τουρκία, αν έχω σχέση με τους Κούρδους ή τους γκιουλενιστές. Προσπάθησαν να μας εξαντλήσουν ψυχολογικά, αλλά δεν τα κατάφεραν. Έπρεπε να είμαι ψύχραιμη για να προστατέψω το παιδί μου» συμπληρώνει.

Όπως μάλιστα τονίζει, άμεσα σκοπεύει να καταθέσει ένσταση στο τουρκικό προξενείο για τους λόγους που της έχει απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα.



Πηγή