Λιανεμπόριο: Άνοιγμα στην Αχαΐα, click away στη Θεσσαλονίκη και κλειστά καταστήματα στην Κοζάνη


Αποφάσεις πήρε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο προτείνει να λειτουργήσει το λιανεμπόριο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικοί αποφάσισαν να ανοίξουν τα καταστήματα στην Πάτρα. Στη Θεσσαλονίκη να λειτουργήσουν μόνο με click away και στην Κοζάνη να εξακολουθήσουν να είναι κλειστά.

Όσον αφορά στις διαδημοτικές μετακινήσεις, δεν μοιάζει να αλλάζει κάτι, καθώς θα επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα και την αποστολή SMS (κωδικός 6 στο 13033). Τα εμπορικά κέντρα παραμένουν κλειστά.

Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν την κυβέρνηση είναι οι υπερτοπικές μετακινήσεις το Πάσχα. Χθες, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είπε ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Η κυβέρνηση αναζητά τη «χρυσή τομή» για να αποσυμπιεστούν οι πολίτες το Πάσχα. Καθοριστική ημερομηνία για τις αποφάσεις, πρέπει να θεωρείται η 20η Απριλίου, η τελευταία Τρίτη πριν αυτή της Μεγάλης Εβδομάδας.

Από τη μία, οι πολίτες είναι κουρασμένοι με την όλη κατάσταση, από την άλλη, όμως, ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει αποθαρρυντικά νούμερα κάθε ημέρα, όπως χθες που ανακοινώθηκαν 3.228 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 1.578 να καταγράφονται στην Αττική.



Πηγή