Μέγαρο Μαξίμου: Οι όροι του πολιτικού παιχνιδιού μέχρι και τις κάλπες


Στο Μέγαρο Μαξίμου κυριαρχεί η άποψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ενδιαφέρεται κυρίως για την οικονομία, την ανάπτυξη και τις λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας, παρά για πολιτικές κόντρες βγαλμένες από το παρελθόν.

Προς επιβεβαίωση του παραπάνω συμπεράσματος κυβερνητικά στελέχη παραθέτουν τα ποιοτικά στοιχεία όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων με τελευταία αυτή της Metron Analysis, στην οποία η νούμερο ένα προτεραιότητα  που έβαζαν οι ερωτώμενοι για το προσεχές διάστημα  ήταν η βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει σε συσκέψεις με στενούς συνεργάτες του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε στην καταστροφολογία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επιλογή που απέτυχε.

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς αποτυπώνει το στίγμα που θα δώσει ο κ. Μητσοτάκης στις επόμενες κινήσεις του, σε σχέση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και με τις βασικές πολιτικές επιλογές που θα εκφραστούν στο άμεσο μέλλον. 

Με τις προσεχείς του παρεμβάσεις ο κ.Μητσοτάκης θα επιχειρεί να κάνει σαφές στην κοινωνία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πλευρά της οπισθοδρόμησης και της μιζέριας και θα τον διαχωρίσει ξεκάθαρα από τις προοδευτικές δυνάμεις.

Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι μία σειρά νομοθετημάτων που ως βασικό στόχο έχουν το έντονο μεταρρυθμιστικό αποτύπωμα:

  • Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις. 
  • Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης.
  • Η ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης μέσα από και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι ο Σεπτέμβριος μπορεί να βρει τη χώρα στην αφετηρία μίας νέας πορείας, η οποία και θα αποτιμηθεί συνολικά στο τέλος της κυβερνητικής θητείας.



Πηγή