Μίλτος Τεντόγλου: Χρυσός Ολυμπιονίκης, λάτρης της Ιαπωνίας και κουλ «τυπάρας»


Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, είναι ο Μίλτος Τεντόγλου.

Ο νεαρός αθλητής από τα Γρεβενά πήρε το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας στο άλμα εις μήκος από το 1912 και τον Κώστα Τσικλητήρα και το ένατο στον στίβο γενικότερα, μπαίνοντας στο πάνθεον μαζί με αθλητές όπως, ο ο Σπύρος Λούης, η Βούλα Πατουλίδου, η Αθανασία Τσουμελέκα, η Κατερίνα Στεφανίδη και άλλοι.

Αντισυμβατικός, φαίνεται πως είναι γεννημένος σταρ, ένας αθλητής που χαρακτηρίστηκε «τυπάρα», ειδικότερα μετά τις δηλώσεις του, έχοντας κερδίσει το χρυσό μετάλλιο.

Ο νέος Ολυμπιονίκης ρώτησε τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ «τι ώρα είναι η απονομή;» ενώ όταν μπήκε στο Ολυμπιακό Στάδιο, πήρε με το μέρος του μια μεγάλη μερίδα θιασωτών της ιαπωνικής κουλτούρας, του manga και του anime.

Και αυτό γιατί, η κίνησή του με το ημικάθισμα και τη γροθιά στο έδαφος είναι αυτή που κάνει ο Monkey D. Luffy από το One Piece, όταν θέλει να γεμίσει με υπεράνθρωπη δύναμη και να κατακτήσει ακόμη και τους πιο ριψοκίνδυνους άθλους.

Αυτό έκανε ο Μίλτος Τεντόγλου από την αρχή μέχρι το τέλος. Στην έναρξη του αγωνίσματος έκανε κάτι άλματα «ό,τι να ναι», όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος και αφού θέλησε να κάνει το τελευταίο πιο χαλαρά, «πέταξε» στα 8,41 μέτρα.

Μπορεί οι εμφανίσεις του να είναι «αντισυμβατικές» ή «χαλαρές», που μέχρι στιγμής, μόνο βωμολοχίες δεν έχει πει σε ζωντανή σύνδεση, όμως πώς γίνεται ένας άνθρωπος που ξεκίνησε με παρκούρ, να συμβιβαστεί με πολιτικά ορθό λόγο;

Και αυτό ακριβώς είναι αυτό που λάτρεψαν οι Έλληνες στον Μίλτο Τεντόγλου. Το ότι παραμένει αυθεντικός, νεαρός και ότι πλέον είναι και Ολυμπιονίκης.



Πηγή