Μακρόν: Θα συναντήσω τον Ερντογάν – Οι αιχμές για τους S-400


Συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προανήγγειλε ο Γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν, η οποία θα γίνει στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο Παρίσι, ο Μακρόν δήλωσε την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον Ερντογάν «λίγο πριν» την έναρξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πληροφορίες από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος φάνηκε να αφήνει αιχμές για την απόκτηση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, που έχει αποκτήσει η Άγκυρα, λέγοντας:

«Όταν είμαστε μέλη του ίδιου οργανισμού, δεν μπορούμε να αποφασίζουμε να αγοράσουμε εξοπλισμό που δεν επιτρέπει τη διαλειτουργικότητα, δεν μπορούμε να αποφασίσουμε να διεξάγουμε μονομερείς επιχειρήσεις που είναι αντίθετες προς τα συμφέροντα των συνασπισμών που έχουμε δημιουργήσει».

Πρόσθεσε πως οι δυο πλευρές έχουν «βαθιές διαφωνίες» αλλά πρέπει να «συνεχίσουν τις συνομιλίες».

«Έχουμε βαθιές διαφωνίες και το γνωρίζουμε. Μερικές φορές είχαμε αντιπαραθέσεις και τις δεχόμαστε. Αλλά ανεξάρτητα από τις διαφωνίες, πρέπει πάντα να μιλάμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εμανουέλ Μακρόν.



Πηγή