Νέα Αγχίαλος: Προς καρατόμηση ο διοικητής της 111ΠΜ για τη φωτιά στην αποθήκη πυρομαχικών


Στην καρατόμηση του διοικητή της 111 Πτέρυγας Μάχης για τη φωτιά στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο προσανατολίζονται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η έκρηξη που έγινε στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο έχει θέσει σε συναγερμό τις Ένοπλες Δυνάμεις με τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Δένδια, να τονίζει σε δηλώσεις του: «Θα αποδοθούν ευθύνες». Γι’ αυτό και ζήτησε τη διενέργεια ΕΔΕ από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Από το πέρασμα της φωτιάς στην αποθήκη της Πολεμικής Αεροπορίας, προκλήθηκαν μεγάλες εκρήξεις και κίνδυνος για ολόκληρη την περιοχή.

Με εντολή Δένδια ξεκινούν ασκήσεις πυρασφάλειας και έλεγχοι σε όλα τα στρατόπεδα
Νωρίτερα, εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, θα πραγματοποιηθούν επιθεωρήσεις των μέτρων πυρασφάλειας, όπως και ασκήσεις πυρασφάλειας, σε Σχηματισμούς και Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη τη χώρα, τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Αρμόδιος συντονιστής για τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας ορίσθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ως επικεφαλής Κλιμακίου θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων από την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 και επί τρεις συνεχείς ημέρες.





Source link