Νέο πενταετές επενδυτικό πλάνο 100 εκατ. ευρώ για την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων


Το νέο της επενδυτικό πλάνο ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη πενταετία στην Ελλάδα, ανακοίνωσε πρόσφατα η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων. Το πλάνο, που περιλαμβάνει αναβάθμιση των εγκαταστάσεων με την εισαγωγή νέων, εξελιγμένων τεχνολογιών, επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων και παράλληλα, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με βασικό άξονα την πορεία προς τη βιωσιμότητα και την αειφορία.

Η ανακοίνωση του νέου επενδυτικού πλάνου πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. «Καταφέραμε και κάναμε την έμπνευσή μας πραγματικότητα. Δημιουργήσαμε μία οικογενειακή επιχείρηση που αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε από τους Έλληνες καταναλωτές. Που καταξιώθηκε στην ηγετική θέση της Ελληνικής αγοράς κι αυτό γιατί κεντρικός πυρήνας του σκεπτικού, της φιλοσοφίας μας ήταν ο σεβασμός στη δουλειά μας, στον τόπο μας, στους ανθρώπους μας και τους καταναλωτές», ανέφερε σχετικά κατά την παρουσίαση ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Πέτρος Σεπετάς.

Μιλώντας στο CNN Greece, η κα Ελένη Θεοχάρη, Γενική Διευθύντρια & Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος στην Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων, στέκεται ιδίως στις αρχές, τις αξίες και τη φιλοσοφία που ενστερνίζεται η εταιρεία – μια εταιρεία που ξεκίνησε ως οικογενειακή επιχείρηση και εξελίχθηκε ως μία από τις σημαντικότερες ελληνικές εταιρείας σήμερα, έχοντας πάντοτε στον πυρήνα της την οικογένεια, την παράδοση και την πίστη στη δύναμη της δημιουργίας.

Ελένη Θεοχάρη, Γενική Διευθύντρια & Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος στην Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων

«Στοχεύουμε Ψηλά, Μένουμε Προσγειωμένοι, Γιορτάζουμε την Ομαδικότητα ,Σεβόμαστε τον Άνθρωπο και τη Φύση. Αυτές είναι οι αξίες που δημιουργούν την αρμονική ροή στην πορεία της εταιρείας μας και εκφράζονται σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας, εμποτίζοντας τις υπηρεσίες μας, τα προϊόντα που προσφέρουμε και συνολικά την εταιρική κουλτούρα που μας διέπει. Στοχεύουμε Ψηλά, σημαίνει να μαθαίνουμε από το παρελθόν, να δημιουργούμε για το μέλλον και να γινόμαστε καλύτεροι κατά 1% κάθε μέρα! Μένουμε Προσγειωμένοι, σημαίνει να καταλαβαίνουμε τί κάνουμε και γιατί το κάνουμε, παραμένοντας πιστοί στις αξίες και τα ιδανικά μας. Γιορτάζουμε την Ομαδικότητα, σημαίνει να μοιραζόμαστε, να συνεργαζόμαστε, να υποστηρίζουμε, και να χτίζουμε γερές σχέσεις εμπιστοσύνης, εντός αλλά και εκτός της Εταιρείας. Σεβόμαστε τον Άνθρωπο και τη Φύση, σημαίνει να ενθαρρύνουμε τους άλλους να είναι ο καλύτερος εαυτός τους και να προστατεύουμε ό,τι είναι πολύτιμο στον κόσμο γύρω μας για εμάς και τις επόμενες γενιές. Ακολουθώντας πάντα τις αξίες μας, στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους μας και στον πλανήτη μας, επιδιώκοντας να ζούμε σε ένα καλύτερο παρόν και να χτίζουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Γιατί, μέλλον δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς βιώσιμη ανάπτυξη», αναφέρει σχετικά η κ. Θεοχάρη, συμπληρώνοντας:

«Στην Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε., είμαστε αφοσιωμένοι στην εμφιάλωση και παραγωγή προϊόντων άριστης ποιότητας, ενώ παράλληλα προάγουμε τη βιωσιμότητα και αφιερώνουμε προσπάθειες στην υποστήριξη της κοινότητας. Είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε σε έναν πιο πράσινο πλανήτη και υποστηρίζουμε τοπικές πρωτοβουλίες, διασφαλίζοντας την καταλυτική βελτίωση του κόσμου γύρω μας.

Το νερό αποτελεί την πηγή της ίδιας της ζωής, της ίδιας της ύπαρξής μας. Εμείς είμαστε νερό, το νερό είναι πολιτισμός, η Γη είναι νερό, το νερό είναι το σπίτι μας... Όλα είναι αλληλένδετα και συμμετέχουν σε μια αέναη αλυσίδα δυναμικής ροής, ομοιόστασης και αναγέννησης.

Την ίδια άρρηκτη σχέση έχουν για μας και η επιχειρηματική ανάπτυξη με την κοινωνική και περιβαλλοντική ευημερία. Δεν μπορεί να επιτευχθεί η μία χωρίς την άλλη, αν δεν συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους.

Η δέσμευση αυτή μας οδήγησε στην έμπνευση και δημιουργία ενός προγράμματος πρωτοβουλιών και δράσεων ‘Ο Β-οίκος της ζωής μας’ που εκφράζει ακριβώς αυτή τη φιλοσοφία, αυτό το όραμα ισορροπημένης συμβίωσης και προσφοράς που μοιραζόμαστε από την απαρχή των δραστηριοτήτων μας: Να ζούμε, να αναπτυσσόμαστε και να επιχειρούμε, πάντα, με σεβασμό και προσωπική αίσθηση ευθύνης, να στεκόμαστε δίπλα στον συνάνθρωπο, να ενισχύουμε την πολιτισμική μας ταυτότητα και να προστατεύουμε το κοινό μας ‘σπίτι’».

bikos3.jpg
Η κ. Ελένη Θεοχάρη, κατά την παρουσίαση του επενδυτικού πλάνου της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων


Στόχος μας η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με επένδυση στην αειφορία, στην καινοτομία και στην τεχνολογία

Παράλληλα, η κ. Θεοχάρη επισημαίνει τις αρχές που διέπουν το νέο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, κάνοντας λόγο για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, με διαρκή πορεία προς την αειφορία, αξιοποιώντας την καινοτομία και την τεχνολογία. Το πλάνο αυτό άλλωστε, περιλαμβάνει την αναβάθμιση των παραγωγικών εγκαταστάσεων της εταιρείας ανά την Ελλάδα, με την εισαγωγή νέων τεχνολογικών, γεγονός που στοχεύει επίσης στην επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα και από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος.

«Η ανακοίνωση του νέου επενδυτικού πλάνου αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων. Ο στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητά μας στην αγορά και να επενδύσουμε στην αειφορία, στην καινοτομία και στην τεχνολογία.

Τα βασικά σημεία του πλάνου περιλαμβάνουν την αναβάθμιση των παραγωγικών μας εγκαταστάσεων με την εισαγωγή σύγχρονων τεχνολογιών και διαδικασιών παραγωγής. Επιπλέον, θα επενδύσουμε στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων και συσκευασιών που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών.

Επιπλέον, θα εστιάσουμε στην ανάπτυξη βιώσιμων πρακτικών παραγωγής και στη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος. Προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και η παροχή αναπτυξιακών ευκαιριών για τους εργαζομένους μας, συμβάλλοντας έτσι στην τοπική οικονομική ανάπτυξη και στην ενίσχυση της κοινωνικής ευημερίας», δήλωσε χαρακτηριστικά, η ίδια στο CNN Greece.

bikos4.jpg
(από αριστερά) Οι κ.κ. Παύλος Σεπετάς, Πέτρος Σεπετάς, Ελένη Θεοχάρη, Κωνσταντίνος Σεπετάς κατά την παρουσίαση του νέου επενδυτικού πλάνου της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων


Κατά την επίσημη παρουσίαση του επενδυτικού πλάνου άλλωστε, ο κ. Κωνσταντίνος Σεπετάς, Chief Marketing Officer της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων, στάθηκε στο πώς το συγκεκριμένο πενταετές πλάνο αποτελεί «οδικό χάρτη ανάπτυξης», όχι μόνο για την εταιρεία, αλλά και για τον τόπο, την Ήπειρο και την ίδια την Ελλάδα, συνεισφέροντας στη γενικότερη αναπτυξιακή πορεία προς ένα βιώσιμο μέλλον: «Δημιουργούμε θέσεις εργασίας, κάνουμε πράξη τη βιωσιμότητα, συνεχίζουμε να μένουμε πιστοί στις αξίες μας. Στις αξίες που μας καθιέρωσαν στην κορυφή. Μεγαλώνουμε, αναπτυσσόμαστε, γινόμαστε πιο δυνατοί για να μπορούμε να διασφαλίζουμε την ποιότητα και να ανοίγουμε δρόμους για τον κλάδο», ανέφερε ο ίδιος.

Αντίστοιχα, ο κ. Παύλος Σεπετάς, Operations & Tech Manager της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων, εξήγησε πώς η τεχνολογία έχει κεντρική θέση στο αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας, σημειώνοντας πως: «Η τεχνολογία είναι ένας μεγάλος εξισωτής, παρέχοντάς μας εργαλεία που κάποτε ήταν αποκλειστικά για χρήση από πολυεθνικούς γίγαντες. Αυτός ο εκδημοκρατισμός ενισχύει τον υγιή ανταγωνισμό, οδηγώντας σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλότερης ποιότητας και μεγαλύτερης προσβασιμότητας. Στα επόμενα πέντε χρόνια, προσδοκούμε να είμαστε το επιτυχημένο case study στον τομέα της ελληνικής βιομηχανίας».





Source link