Νέο χαστούκι Μπάιντεν σε Ερντογάν


Σκληρός και ξεκάθαρος στράφηκε εκ νέου κατά της προκλητικής Τουρκίας ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Ο ίδιος μέσω επιστολής στην επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι σχετικά με την Τουρκία, εξέφρασε την άποψη πως η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποτιμά τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Σε επιστολή που έστειλε ο Τζο Μπάιντεν προς την επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι ανέφερε: «Η κατάσταση σε σχέση με τη Συρία και συγκεκριμένα οι κινήσεις της κυβέρνησης της Τουρκίας να σχηματίσουν στρατιωτική άμυνα στη βόρεια Συρία, υποτιμά τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, θέτει σε κίνδυνο τους πολίτες, και απειλεί την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέκτεινε μέσω της επιστολής αυτής και επίσημα το Εκτελεστικό Διάταγμα υπ’ αριθμόν 13894, το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά μετά τη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας το 2019 εναντίον Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία, σε μια επιθετική επιχείρηση που είχε την κωδική ονομασία «Πηγή Ειρήνης».



Πηγή