Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων: Απαιτούμε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, να αναλάβει άμεσα δράση και να κινήσει διαδικασίες παραίτησης του κ.Πότση 

Ήπειρος

Σε σχέση με την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στην οποία καταγγελλόμενος είναι ο περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου κ. Ο.Πότσης, δηλώνουμε τα εξής: 

To ΠΑΣΟΚ Κίνημα αλλαγής αντιμετωπίζει σοβαρά και με αυστηρότητα όλες τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης. Η ασφάλεια και ο σεβασμός προς τους πολίτες, και ιδιαίτερα προς τις γυναίκες, είναι απόλυτη προτεραιότητα για εμάς.

Συμπαραστεκόμαστε πλήρως στην καταγγέλλουσα και  ενθαρρύνουμε και άλλες γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή τους, να  συνεχίσουν να μιλάνε μέχρι να καταφέρουμε τέτοια φαινόμενα  να εξαφανιστούν και να εκλείψουν από την κοινωνία μας. 

Το ΠΑΣΟΚ Κίνημα αλλαγής και η Ν.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  δεν ανέχεται κανένα είδος παρενόχλησης ή κακοποίησης και δεσμεύεται να διασφαλίσει ένα ασφαλές και εργασιακό  περιβάλλον για όλους τους πολίτες. Θα συνεχίσουμε να προωθούμε πολιτικές που προάγουν την ισότητα και  τον σεβασμό σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας.”

“Επιπλέον, ζητούμε και απαιτούμε πλέον  από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, να αναλάβει άμεσα δράση και να κινήσει διαδικασίες παραίτησης του κ.Πότση  από το περιφερειακό συμβούλιο και την παράταξη που συμμετέχει μέχρι την τελική έκβαση της υπόθεσης ενώ  ανάλογες δράσεις θα πρέπει να λάβει και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων του οποίου είναι μέλος του.

Αναμένουμε ότι ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και ο Οδοντιατρικός σύλλογος Ιωαννίνων  θα ανταποκριθούν  άμεσα και θα δράσουν  με αποφασιστικότητα για την προστασία των εργαζομένων και την διαφύλαξη των αρχών του σεβασμού.

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κίνημα αλλαγής Ν.Ιωαννίνων  θα παρακολουθεί την συγκεκριμένη καταγγελία για τη διασφάλιση της δικαιοσύνης και την προστασία των θυμάτων, σεβόμενοι ωστόσο πάντα και το τεκμήριο της αθωότητας του καταγγελλόμενου περιφερειακού συμβούλου.