Οι εξελίξεις στη βιοϊατρική έρευνα στο «Aristotle Medical Forum»


Η καινοτομία στη βιοϊατρική τεχνολογία, καθώς και οι νεότερες εξελίξεις σε πεδία όπως η προληπτική ιατρική και η ιατρική ακριβείας, η ογκολογία, τα μεταβολικά και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια του επιστημονικού προγράμματος του 1ου Παγκόσμιου Πανομογενειακού Ιατρικού Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Aristotle Medical Forum» της Ιατρικής του ΑΠΘ, σε συνδιοργάνωση με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε μέσα από τις ομιλίες των διακεκριμένων επιστημόνων στη σύγχρονη ιατρική εκπαίδευση και ειδίκευση, όπως διαμορφώνεται στις πλέον προηγμένες ιατρικά χώρες του εξωτερικού, ενώ παράλληλα, αναδείχθηκαν οι συνεργασίες με τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Ο Δρ. Σπύρος Μεζίτης, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ της Νέας Υόρκης, εκ των συνδιοργανωτών του συνεδρίου από τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής (ΗΠΑ-Καναδάς), μίλησε στο CNN Greece για τα project που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, με το ΕΚΠΑ, το πανεπιστήμιο Κρήτης και το Αριστοτέλειο. Ως προς το δικό του πεδίο, ο Δρ. Μεζίτης σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα τηλεϊατρικής για τον σακχαρώδη διαβήτη, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν οι ασθενείς με τους γιατρούς τους διαδικτυακά. Ήδη φαίνεται ότι υπάρχει πολύ καλύτερη αντιμετώπιση στη ρύθμιση του σακχάρου, τονίζει ο Καθηγητής, ενώ “κοστίζει λιγότερο όταν κανείς τηλεπικοινωνεί με τον γιατρό του”.

window.setTimeout(function() {
!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘316067372320470’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
}, 3000);



Source link