Ομόφυλα ζευγάρια: Άμεσα σε διαβούλευση το νομοσχέδιο – Επιμένουν οι αντιδράσεις


Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, να τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια το οποίο παρουσιάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 

Κυβερνητικές πηγές μάλιστα δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο ακόμη και εντός της ημέρας να αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Η κυβέρνηση επιλέγει να νομοθετήσει με fast track διαδικασίες το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, επιχειρώντας να μετριάσει το πολιτικό κόστος που προκαλούν οι επιλογές της, οι οποίες έχουν διχάσει την κοινωνία και τη γαλάζια παράταξη.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι ότι πριν καλά καλά ολοκληρωθεί το υπουργικό συμβούλιο η γαλάζια βουλευτής Φωτεινή Αραμπατζή, ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει τη ρύθμιση.

Για «σημαντικό βήμα για την ισοτιμία των πολιτών», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

«Αυτό που επιδιώκεται είναι η προστασία των παιδιών των ομόφυλων γονέων. Πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά. Ισχύει ήδη σε 36 χώρες σε πέντε ηπείρους και δεν έβλαψε την κοινωνική αρμονία. Η νέα ρύθμιση προσθέτει δικαιώματα σε μερικούς χωρίς να αφαιρεί κανένα δικαίωμα από τους πολλούς» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών και παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Σέβομαι απολυτά τις θέσεις της Εκκλησίας, αλλά αναφερόμαστε σε επιλογές της Πολιτείας και όχι σε θεολογικές πεποιθήσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.





Source link