Ο ”Ψευτοθόδωρος” Αλέκος

Ήπειρος

Τα αρνητικά σχόλια μεγάλης μερίδας κατοίκων του Μετσόβου, έλαβε η δήλωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, σχετικά με την τοποθεσία που γινόταν τα παλαιότερα χρόνια ο μεγάλος χορός (Κόρλου Μάρι) στο Αντάμωμα των Βλάχων.

Στον λόγο που εκφώνησε  ο Αλ. Καχριμάνης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ανέφερε ότι τα παλιά χρόνια ο μεγάλος χορός γινόταν επάνω στο βουνό και τα σχόλια πήραν φωτιά από τους συντοπίτες του καθώς στην συγκεκριμένη περιοχή τα τελευταία χρόνια βρίσκονται οι παράνομοι στάβλοι με αγελάδες, συμφερόντων της οικογένειάς του.

Συγκεκριμένα ανέφερε : «Χθες ήταν μια μεγάλη πανδαισία, αυτή πάντα γίνεται, θυμάμαι από όταν ήμουν Δήμαρχος Μετσόβου στο Μέτσοβο, αλλά τη δεύτερη μέρα γινόταν πάρα πολύ καλά όταν την κάναμε επάνω στο βουνό πρόεδρε.

Έχω βοηθήσει τους Σαρακατσαναίους, την άλλη μεγάλη πληθυσμιακή ομάδα των βουνών, και φέραμε και το ρεύμα στον Γυφτόκαμπο, και ότι χρειάζεται τους βοηθάμε, έχουν φτιάξει τον τόπο, εάν αποφασίσετε κάποια στιγμή ότι θα γίνεται όπως γινόταν παλιότερα συχνά στο Μέτσοβο, θεωρώ ότι έχουμε υποχρέωση να βρούμε αυτό το μέρος επάνω στα βουνά, στο οποίο θα έχει τον ίσκιο, που όσοι είμαστε παρόντες σήμερα έχουμε κάτω από τον πλάτανο, για να μπορεί ο κόσμος να κάθετε να κάνει χίλιες δύο δουλειές όπως γινόταν παλιότερα.»

Το μέρος αυτό βέβαια, θα πρέπει να αναζητηθεί σε άλλον χώρο, διότι ο προηγούμενος βρίσκεται σε κατάληψη τα τελευταία χρόνια από … «πρόχειρα» κτιριακά μεγαθήρια  της οικογένειας του. Γι άλλη μια φορά απέδειξε ο Περιφερειάρχης, ακόμα και με αυτά τα φτωχά ελληνικά του, πως τα ψέματα είναι η μεγάλη του τέχνη. Πόσο μάλλον, όταν αυτά επαφίενται της οικογενειακής του οικονομικής αυτοκρατορίας.