Πάσχα: Με self test το ταξίδι στο χωριό – Νέα έκκληση Μητσοτάκη για εμβολιασμούς


Με το πρώτο κουδούνι στο άνοιγμα της καραντίνας, μαθητές του λυκείου και καθηγητές έχοντας ανά χείρας το αρνητικό self test θα μπούνε στις σχολικές αίθουσες για το πρώτο μάθημα μετά από πολλές εβδομάδες κλειστών σχολείων.

Με τον πρωθυπουργό να κάνει πολλαπλές εκκλήσεις για εμβολιασμούς, το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με το Πάσχα και αν επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Η σκέψη που υπάρχει μέχρι στιγμής αλλά και η διάθεση είναι να επιτραπεί στους πολίτες να κάνουν Πάσχα στο χωριό υπό προϋποθέσεις βέβαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα μπορούσε μια από τις προϋποθέσεις να ήταν το μοντέλο self test των σχολείων. Δηλαδή όπως και στους μαθητές που μπαίνουν στις σχολικές αίθουσες μόνο όσοι είναι αρνητικοί στο κορωνοϊό, έτσι και στις μετακινήσεις για το Πάσχα να υπάρχει η προϋπόθεση για όσους ταξιδέψουν από νομό σε νομό να έχουν πρώτα κάνει έλεγχο μέσω του self test και να το επιδείξουν όταν τους ζητηθεί σε ελέγχους.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει νέα έκκληση προς τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν. «Από τους 200 ηλικιωμένους πολίτες που διασωληνώθηκαν οι 197 δεν είχαν εμβολιαστεί», υπογραμμίζει ο Πρωθυπουργός και υπενθυμίζει πως μόνο έτσι θα μπορέσει να ανοίξει με ασφάλεια η οικονομία:

«Ο εμβολιασμός είναι ο βασικός δρόμος για να μειωθεί η πίεση στο Εθνικό Σϋστημα Υγείας και να τεθεί ξανά σε κίνηση η οικονομία.

Είναι κρίμα να χάνονται ζωές, να στερούμαστε ελευθερίες και να πληρώνει όλη η κοινωνία βαρύ κόστος, όταν κυρίως οι μεγαλύτεροι συμπολίτες μας μπορούν πλέον να προστατευθούν πλήρως».

Στόχος μέχρι τις 15 Μαΐου να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες και τέλος του ίδιου μήνα να προτεραιοποιηθούν επαγγελματικές ομάδες, όπως οι εργαζόμενοι στον τουρισμό.

Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας θέτει ως στόχο τον Ιούνιο να ξεκινήσει και ο εμβολιασμός και των σαραντάρηδων.



Πηγή