Πάτρα – Ατύχημα στα καρτ: Ώρες αγωνίας για τον 6χρονο – Πώς τον έσωσε ο γιατρός (vid)


Αγωνία για τον 6χρονο που νοσηλεύεται διασωληνωμένος μετά τη σφοδρή σύγκρουση που σημειώθηκε σε αγώνα καρτ στην Πάτρα, αφού υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και βρίσκεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.

Οι μαρτυρίες σοκάρουν. Ανάμεσα στους θεατές βρισκόταν και ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος, ο οποίος περιγράφει στο MEGA τις τραγικές στιγμές.

«Λίγο μετά τις 11 το πρωί απολάμβανα και εγώ τους αγώνες. Κάποια στιγμή πέρασαν από μπροστά μου τέσσερα καρτ. Ξαφνικά ένα από αυτά τα 4 βρήκε κάπου, χτύπησε κάπου, και έφυγε στον αέρα προς τα αριστερά. Έσπασε τα πλαστικά προστατευτικά, τινάχτηκε στον αέρα και παρέσυρε ένα παιδάκι, το πήρε από κάτω», δήλωσε ο κ. Δημητρόπουλος, διευθυντής Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής στο γενικό νοσοκομείο Αμαλιάδας.

«Έτρεξα προς το μέρος τους, αλλά είχε πέσει το κιγκλίδωμα και μου έκοβε την πορεία. Τελικά πέρασα από πάνω, είδα το παιδί μπροστά μου να το μεταφέρουν δύο άνθρωποι σε κατάσταση λιπόθυμη. Έφτασα τη στιγμή που ακουμπούσαν το παιδί στην πλατεία Γεωργίου. Το παιδί ήταν σε κωματώδη κατάσταση», συνέχισε ο ίδιος.

«Το οξυγόνο του ήταν πολύ χαμηλό, χανόταν το παιδί. Έφτασε και η γιατρός του αγώνα, το βάλαμε στο ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο νοσοκομείο. Η καρδιά του παιδιού χτυπούσε δυνατά. Δεν είχε ανοιχτά τραύματα το παιδί, μόνο αμυχές, εκδορές», πρόσθεσε.

«Χθες το μεσημέρι μίλησα με το συνάδελφο, μου είπε ότι όλα πάνε καλά. Βέβαια τα πρώτα 24ωρα είναι δύσκολα. Ο φόβος είναι μήπως αναπτυχθεί κάποιο αιμάτωμα», είπε ακόμα ο κ. Δημητρόπουλος.

«Ενώ η γιατρός ζητούσε την κινητή ομάδα του ΕΚΑΒ, το διασώστη να έρθει στον τόπο του συμβάντος, κάποιοι στο πλαίσιο της δήθεν ασφάλειας, απαγόρευαν στο διασώστη της ειδικής μονάδας να φτάσει στο σημείο. Έμαθα ότι ήρθε ο διασώστης στα χέρια με αυτούς που τον σταματούσαν, για να μπει στην πίστα», κατέληξε ο κ. Δημητρόπουλος.

Πέντε συλλήψεις για το ατύχημα – Καρέ-καρέ η στιγμή

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των 5 ατόμων που φέρονται να έχουν την ευθύνη για το τραυματισμό 6χρονου στη διοργάνωση αγώνων καρτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news πρόκειται για τους διοργανωτές, τον οδηγό του οχήματος και τους υπεύθυνους ασφαλείας.

Προς το παρόν, οι συλληφθέντες κρατούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού, ενώ αύριο αναμένεται να περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.



Πηγή